Bine ai venit!
|
| |
Pankaj Mishra - Epoca furiei - Curtea Veche Publishing
-25%

Epoca furiei

O istorie a prezentului
54,75 lei 73,00 lei
De ce fierbe lumea noastră ca o oală sub presiune? De ce vocile care aderă la populism și autoritarism se aud tocmai dinspre societățile unde libertatea pare garantată? Pankaj Mishra găsește răspunsul acolo unde ne-am fi așteptat mai puțin.

Pankaj Mishra (n. 1969) este romancier, jurnalist, eseist și critic literar. A absolvit Universitatea din Allahabad, apoi a obținut un masterat în literatură engleză la Universitatea Jawaharlal‑Nehru. A publicat articole în The London Review of Books, Financial Times, The Pioneer, The Guardian, The New Yorker și The New York Review of Books. În 2000 a fost răsplătit cu Premiul Art Seidenbaum pentru Debut în Ficțiune, iar în 2014 a primit Premiul Windham-Campbell pentru nonficțiune. 

Jurnalistul și istoricul Pankaj Mishra a dat un nume extraordinar de potrivit epocii în care trăim, în încercarea de a înțelege anumite fenomene care ar putea să distrugă omenirea.

The Christian Science Monitor

Mishra este probabil cel mai potrivit scriitor pentru a stabili un diagnostic al vremurilor în care trăim. Analiza lui dezvăluie lucruri uitate care pun la grea încercare tot ce credeam că știm despre starea lumii contemporane.

Los Angeles Review of Books

În Epoca furiei, scrisă între Brexit și alegerea lui Trump, Pankaj Mishra demonstrează că furia care caracterizează societatea actuală are rădăcini istorice adânci.

Time

O năucitoare lovitură în stomac. Neobișnuit de vastă și de ușor de înțeles, viziunea lui Mishra rezistă totuși oricărei categorisiri.

Financial Times

O analiză tulburătoare, dar cât se poate de necesară.

Booklist

O dare de seamă condensată a istoriei intelectuale a lumii. Aproape fiecare pagină aruncă o lumină revelatoare asupra climatului politic actual.

Slate

Eruditul autor se simte ca acasă pe tărâmul ideilor și al emoțiilor. Adepții onești ai liberalismului au multe de învățat de la el.

The New York Times Book Review

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Epoca furiei - Descriere și informații

Majoritatea gânditorilor cad de acord că democrația liberală este cea mai bună formă de guvernământ: printre altele, libertatea individuală și egalitatea de șanse, drepturi câștigate cu greu în ultimele secole, par să fie valorile de căpătâi ale unei societăți sănătoase. Cu toate acestea, îngrijorător de multe voci le contestă și asistăm la o violență tot mai mare îndreptată împotriva imigranților și a minorităților de tot felul. Dezvoltarea îngrijorătoare a populismului și a rasismului în Statele Unite și în țările europene sau a extremismului islamic în Orient reprezintă o adevărată bombă cu ceas pentru colectivitatea internațională.

Putem să înțelegem multe dintre problemele cu care ne confruntăm azi pe plan politic și social întorcându-ne în trecut, la ideile tranșante ale Iluminismului, și, de asemenea, recunoscând un fenomen psihosocial tot mai răspândit: resentimentul celor care se consideră păcăliți de societate și își doresc revanșa, optând pentru autoritarism. Dar, dincolo de preferințele politice, există un sentiment generalizat că lumea a scăpat de sub control. Cartea lui Pankaj Mishra propune o analiză lucidă a unui fenomen care amenință întreaga omenire.

Anul apariției: 2024

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 432

Traducere: Bogdan Ghiurco

Autor: Pankaj Mishra

Titlu original: Age of Anger. A History of the Present

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1608-7