Olivia Laing
Autor

Olivia Laing

Autori străini Byblos Cărți Cele mai tari coperte Ficțiune Noutăți Recomandări Roman

BIOGRAFIE

Olivia Laing (n. 1977) este scriitoare și un important critic cultural. Articolele și studiile sale pot fi citite în publicații precum The Guardian, Frieze și New Statesman. În 2019 a devenit membră a Royal Society of Literature, privilegiu acordat scriitorilor britanici pentru meritul de a susține literatura atât între granițele țării lor, cât și din postura de ambasadori culturali. Și-a făcut debutul literar cu trei scrieri de nonficțiune: To the River (2011), The Trip to Echo Spring (2013) și The Lonely City (2016), pentru care a primit Premiul Windham–Campbell.

Prin textele ei a devenit unul dintre reprezentanții majori ai schimbării sociale, construind combinații neașteptate de critică politică, biografie și memorialistică, psihologie și scriitură nomadă. Crudo (2018) este primul său roman. Apreciat atât de publicul larg, cât și de critică, a fost desemnat câștigător al James Tait Black Memorial Prize, cel mai vechi premiu literar din Marea Britanie. Construită în tehnica roman-à-clef, cartea face o radiografie a societății contemporane, aducând totodată un tribut artei și dezvoltării personale.

Crudo
-5%

42,00 lei

39,90 lei

Descriere Povestea de viață a lui Kathy, tulburătoare și decandentă, spusă de Kathy însăși cu o sinceritate dezarmantă și cu un simț critic incisiv, pe fundalul unei societăți disfuncționale.