Bine ai venit!
|
| |
Anya von Bremzen - Arta bucătăriei sovietice - Curtea Veche Publishing
-25%

Arta bucătăriei sovietice

O poveste despre mâncare și nostalgie
48,75 lei 65,00 lei
Arta bucătăriei sovietice îşi dovedeşte valoarea memorialistică în momentul în care scriitoarea începe să asocieze diversele perioade istorice (războiul civil, comunismul) cu anumite feluri de mâncare. Astfel, plăcinta lui Lenin sau pâinea de mălai pentru Hruşciov devin metafore pentru starea statului sovietic, iar arta de a găti se confundă cu aceea de a povesti.

Anya von Bremzen a crescut în Moscova, unde cânta la pian, făcea bişniţă la şcoală cu gumă de mestecat Juicy Fruit şi juca în filme sovietice. În Statele Unite, după ce a obţinut o diplomă de master la Juilliard School, a devenit una dintre cele mai apreciate scriitoare pe teme culinare din generaţia ei: câştigătoare a trei premii James Beard; editor colaborator la revista Travel + Leisure; autoare a cinci cărţi de bucate întâmpinate cu entuziasm, printre care The New Spanish Table, The Greatest Dishes: Around the World in 80 Recipes şi Please to the Table: The Russian Cookbook (în colaborare cu John Welchman). Anya colaborează constant la Food & Wine şi Saveur şi a scris pentru The New Yorker, Departures şi Los Angeles Times. Articolele publicate în reviste au fost incluse în câteva dintre cele mai bune antologii Best Food Writing. Anya von Bremzen vorbeşte curent patru limbi, trăieşte în Queens, New York, şi are un apartament în Istanbul.

Von Bremzen ştie cum să spună o poveste — e incisivă, amuzantă, mereu prezentă.

Chicago Tribune

Genială… O biografie cu suflet şi o reflexie a culturii sovietice (şi a celei americane).

Philadelphia Inquirer

Este privirea dulce-amară a unei inimi sensibile, îndreptată — prin mâncare — asupra istoriei sovietice.

Los Angeles Times

O saga despre cum e să creşti într-un stat-superputere, întotdeauna la limita înfometării… e vie şi sfâşietoare.

Time

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Arta bucătăriei sovietice - Descriere și informații

Deschizând uşa bucătăriei sale, Anya von Bremzen reuşeşte să se întoarcă în propriul trecut, când comunismul se servea uneori cu porumb şi caviar, alteori cu pâine goală şi gloanţe. Deşi, la o primă vedere, pare a fi vorba despre o colecţie de reţete tradiţionale, Arta bucătăriei sovietice îşi dovedeşte valoarea memorialistică în momentul în care scriitoarea începe să asocieze diversele perioade istorice (războiul civil, comunismul) cu anumite feluri de mâncare. Astfel, plăcinta lui Lenin sau pâinea de mălai pentru Hruşciov devin metafore pentru starea statului sovietic, iar arta de a găti se confundă cu aceea de a povesti.

Anul apariției: 2014

Format: 15 × 22.5 cm

Număr pagini: 336

Traducere: Cornelia Dumitru

Autor: Anya von Bremzen

Titlu original: Mastering the Art of Soviet Cooking: A Memoir of Food and Longing

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-588-768-8

Arta bucătăriei sovietice - Cărți asemănătoare