Bine ai venit!
|
| |
Jacques Salomé - Carte dezvoltare personală-Singurătatea în doi nu e pentru noi - Curtea Veche Publishing
-30%

Carte dezvoltare personală-Singurătatea în doi nu e pentru noi

Cum să trăim împreună și să ne păstrăm individualitatea
30,10 lei 43,00 lei
Aritmetica unui cuplu sfidează legile aritmeticii. Jaques Salomé ne învață cum să trăim împreună și să ne păstrăm individualitatea.

Jacques Salomé (n. 1935) este psihosociolog, formator, scriitor și poet. Și-a obținut licența în psihiatrie socială la École des Hautes Études en Sciences Sociales (Paris). Este fondatorul centrului de formare în relații interumane „Le Regard fertile“ de la Roussillon-en-Provence și a predat vreme de cincisprezece ani la Université de Lille III.

Filiația sa teoretică se revendică din curentul psihologiei umaniste, inițiat de Carl Rogers. La începutul carierei în relațiile interumane s-a folosit de psihanaliză, mergând în direcția propusă de Milton Erickson, pentru care subconștientul este un rezervor de resurse, nu o componentă întunecată a psihicului. În primele sale cursuri de formare, Jacques Salomé a folosit tehnici corporale ca Rebirth, bioenergia sau mijloacele de expresie scenică precum psihodrama. Aceste numeroase experiențe l-au condus în timp la elaborarea unei metode personale: ESPERE (Energie Specifică Pentru o Ecologie Relațională Esențială), un sistem teoretic și practic, constând în concepte și instrumente proprii. A format până în prezent peste 60 000 de asistenți sociali, medici, psihologi și consultanți. A ținut conferințe, cursuri de formare și are discipoli (moderatori în metoda ESPERE și formatori de moderatori) în Franța, Belgia, Canada, Elveția, Insulele Réunion. A semnat de-a lungul timpului cronici permanente în reviste de referință din presa franceză și canadiană. A scris peste 70 de cărți și este coautor al unor lucrări de referință despre comunicare și cuplu, teoretician în cadrul Asociației pentru Comunicare Relațională prin Ascultare Activă. Cărțile sale au fost traduse în peste 27 de limbi.

Viața în cuplu implică în mod necesar, chiar dacă acest lucru nu este recunoscut întotdeauna, o mai bună cunoaștere de sine și mai ales a propriilor așteptări, contribuții, zone de intoleranță în raport cu o relație de durată.

Jaques Salomé

O carte profundă, care trebuie citită cu atenție. Sunt prezentate idei de viață care te pun pe gânduri.

Goodreads

Carte dezvoltare personală-Singurătatea în doi nu e pentru noi - Descriere și informații

Înainte de a forma un cuplu, el și ea sunt doi. După ce își spun jurămintele de iubire, el și ea devin unul, ca în povești. Ce se întâmplă însă în momentul în care ne dăm seama că suntem totuși doi, că ne plac aceleași lucruri, dar în moduri diferite? Jaques Salomé ne face demonstrația unei aritmetici speciale a cuplului: 1+1=3


Relația este cel de-al treilea element al cuplului, este ceea ce clădim împreună din diferențele noastre, ca bărbați și femei, iar calitatea ei este cea care dăinuie și ne permite să ajungem până la NOI, fără să-l desființăm pe EU.

Anul apariției: 2021

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 216

Ediția: a II-a

Traducere: Elena Neculcea

Autor: Jacques Salomé

Titlu original: Jamais seuls ensembles: Comment vivre à deux en restant différents

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0767-2