Bine ai venit!
|
| |
John Gottman - Ebook Știința încrederii - Curtea Veche Publishing
Digital

Ebook Știința încrederii

Acordul emoțional în cuplu
O abordare științifică asupra iubirii, din care aflăm care este fundamentul unei relații de cuplu sănătoase și durabile. Un text esențial atât pentru terapeuți, cât și pentru toți cei care aspiră să își înscrie povestea în durată, de la cel mai reputat cercetător american în domeniul relațiilor de cuplu.

John Gottman (n. 1942) este un reputat psiholog clinician, profesor emerit la Universitatea din Washington, Seattle și cel mai cunoscut cercetător american în domeniul relațiilor de cuplu, pe care le studiază de mai bine de patru decenii. Prin observații științifice directe și prin analize extensive ale dinamicii de cuplu, el a reușit să facă predicții din ce în ce mai precise cu privire la stabilitatea în cuplu și la rata divorțurilor, fiind recunoscut, în 2007, drept unul dintre cei mai influenți zece terapeuți ai ultimilor 25 de ani.

Gottman este fondator al Institutului Gottman, care propune o abordare a relațiilor bazată pe cercetarea științifică, și semnează o serie de lucrări de referință pentru studiul relațiilor de cuplu. A primit de-a lungul timpului numeroase distincții din partea Institutului Național de Sănătate Mintală din SUA, precum și din partea altor instituții și asociații de psihologie din America.

John Gottman schimbă definitiv modul în care ne gândim la problema încrederii.

Psychology Today

Un text esențial în formarea terapeuților de cuplu.

PsycCritiques

Un cumul uimitor de fapte, studii și concepte cu adevărat folositoare. Cartea lui Gottman se citește cu creionul în mână.

din newsletterul Fundației „Milton H. Erickson“

Prin conceptul de acord, John Gottman – gânditor și cercetător de primă clasă în domeniul relațiilor de cuplu – face lumină în jurul problematicei idei de încredere.

Dan Wile

Ca întotdeauna, cercetările inovatoare și cunoașterea extinsă a lui John Gottman în materie de relații uimesc și inspiră. Această carte ne arată că știința relațiilor de iubire face progrese și că, prin ea, putem să înțelegem și să modelăm cele mai importante relații din viețile noastre.

Dr. Sue Johnson

Știința încrederii reflectă devotamentul de o viață al lui Gottman în a-i ajuta pe ceilalți să își îmbunătățească relațiile. Conținut util și accesibil, informații de ultimă oră – un volum de referință, pe care orice practician ar trebui să îl aibă în bibliotecă.

Journal of Couple & Relationship Therapy

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Ebook Știința încrederii - Descriere și informații


Oare inefabilul iubirii și taina relației dintre doi oameni pot fi traduse în cifre? John Gottman, psiholog clinician de renume și profesor emerit la Universitatea din Washington, Seattle, susține că da. Iar abordarea statistică și matematică nu este doar o ambiție științifică de cabinet, ci rezultatul a patruzeci de ani de muncă. Gottman și echipa sa au dus relația de cuplu în laborator, au studiat-o și au ajuns la concluzia că încrederea este acel element-cheie, cuantificabil, a cărui prezență sau absență poate conduce la înflorirea sau, dimpotrivă, la erodarea iubirii.


Mai mult, încrederea poate fi cultivată prin metode a căror validitate a fost confirmată, printre altele, de acuratețea cu care Gottman a reușit să anticipeze rata divorțurilor pe o perioadă dată. Acordul emoțional, spune el, este acela care poate regla climatul afectiv dintr-un cuplu, iar teoria pe care o construiește în jurul acestui concept este menită să îi ajute pe parteneri să se reconecteze unul cu celălalt, să își redobândească respectul, să își arate afecțiunea și să canalizeze energiile conflictului spre consolidarea unei relații reușite. Maniera aplicată în care Gottman discută dinamica specifică a relației face din Știința încrederii o veritabilă carte-reper atât pentru terapeuți, cât și pentru cuplurile care aspiră să își înscrie povestea în durată.

Anul apariției: 2021

Format: e-book

Traducere: Andreea Vrabie

Autor: John Gottman

Titlu original: The Science of Trust. Emotional Attunement for Couples

Format ediție: Digital

ISBN : 978-606-44-1530-1