Jacques Salomé este un umanist pragmatic. Într-o epocă în care discursul psihologic se pierde în confuzie, el a știut să se concentreze pe esenţial: relaţia dintre oameni. El nu teoretizează, el explică. De aceea este înţeles și de aceea sfaturile lui te ajută să trăiești mai bine.
– Jean-Louis Servan-Schreiber
Jacques Salomé ne întreabă dacă drumul nostru are o inimă. Al lui are una, și tocmai de aceea ne vorbește.
– Marc de Smedt
Detalii
Descriere
Dorința în dragoste este minunată, fabuloasă, dinamică, atunci când se înscrie într-un ciclu de reciprocitate.
Jacques Salomé
Femininul vrea mai întâi să fie apreciat printr-o recunoaștere și o considerație care ar veni din exterior, de la Celălalt. Acestea sunt mai importante decât satisfacția fizică; ele trec cu mult înaintea plăcerii. Femininul are un vis absolut, de eternitate, de plenitudine; idealizează dragostea în aspectele sale cele mai puțin sexuale; se teme de carnalul prea limitat.
Masculinului îi place să vadă, el se bucură de frumusețea imediată. Cuvintele nu-i sunt necesare pentru a-și exprima emoțiile. El se lasă foarte puțin dus pe aripile fantasmelor, este conștient și de îndoielile sale, și de efemeritatea lucrurilor. Masculinul a interiorizat căderea, pierderea iremediabilă a paradisului; știe care sunt trădările posibile.
Jacques Salomé
Jacques Salomé (n. 1935) este psihosociolog, formator, scriitor și poet. Și-a obținut licența în psihiatrie socială la École des Hautes Études en Sciences Sociales (Paris). Este fondatorul Centrului de formare în relații interumane „Le Regard fertile“ de la Roussillon-en-Provence și a predat vreme de cincisprezece ani la Université de Lille III. Filiația sa teoretică se revend... >
Sylvie Galland
Sylvie Galland este psihoterapeut, a fost directoare a Centrului de psihoterapie pentru copii de la Spitalul din Lausanne. Este o mai veche colaboratoare a lui Jacques Salomé, împreună cu care a mai publicat Mémoires de l’oubli (Editions Jouvence) Și je m’écoutais je me comprendrais (Editions de l’Homme).