Bine ai venit!
|
| |
Paul Bloom - Psych - Curtea Veche Publishing
Precomandă

Psych

Povestea minții umane
80,00 lei

Precomandă! Livrările se vor efectua după 26 iunie!

Sigur te-ai întrebat cum ne influențează personalitatea genele și experiențele timpurii. Sau de ce tindem să împărțim oamenii în categorii, deși nu vrem să discriminăm pe nimeni. Răspunsul are legătură inevitabil cu mintea umană.
PAUL BLOOM este doctor în psihologie cognitivă, titlu obținut la Massachusetts Institute of Technology. În prezent, este profesor de psihologie la University of Toronto și profesor emerit de psihologie la Yale University. În 2002, Society for Philosophy and Psychology din SUA i-a oferit prestigiosul Premiu Stanton, pentru merite deosebite în cercetări interdisciplinare, în domeniul filozofiei și al psihologiei. Au urmat, în 2004, Premiul Lex Hixon, pentru predarea excelentă la Yale a științelor cognitive, iar în 2017, Premiul Klaus J. Jacobs Research, pentru cercetările asupra modului în care copiii își dezvoltă sentimentul de moralitate. Cele mai populare articole ale sale au apărut în publicații prestigioase ca The New York Times, The Guardian, American Scientist, iar textul publicat în The Atlantic – „Is God an Accident?“ („Dumnezeu este o întâmplare?“) – i-a fost inclus în antologia The Best American Science Writing, 2006.

Povestea minţii umane, spusă de cel mai talentat autor din domeniul psihologiei.

Daniel Gilbert

Paul Bloom explică perspectivele profunde și de durată ale știinţei minţii.

Steven Pinker

Paul Bloom este ghidul ideal într-o zonă în care cu toţii avem nevoie de o cunoaștere mai bună: funcţionarea minţii umane.

Laurie Santos

O lectură revelatoare pentru oricine este interesat de creierul uman.

Kirkus Reviews

Analiza lui Bloom este percutantă, cuprinzătoare și deosebit de actuală.

Michael Shermer

Indiferent dacă ai de gând să studiezi psihologia sau dacă vrei să afli doar câteva noţiuni de bază, Psych este o sursă excelentă pentru toţi.

American Psychological Association

O lectură esenţială pentru oricine s-a întrebat de ce oamenii acţionează, simt și gândesc într-un anumit fel. Paul Bloom este acel expert, rar întâlnit, capabil să spună o poveste, să-i găsească utilitatea și, în același timp, să surprindă complexitatea celor mai recente cercetări în domeniu.

Angela Duckworth

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Psych - Descriere și informații

Precomandă! Livrările se vor efectua după 26 iunie!

Psych ne oferă o poveste fascinantă despre complexitatea psihicului uman și despre o știință încă tânără și plină de enigme. Psihologia înseamnă mai mult decât ce-au avut de spus specialiștii din domeniu. De la subiecte precum rolul inconștientului și al mediului în comportamentul uman la cel al importanței studiilor despre dezvoltarea copiilor, Bloom nu se ferește să-i contrazică pe Freud, Skinner și Piaget sau să le puncteze hibele teoretice.

Abordând cu luciditate și curaj chestiuni incomode și teorii populare despre memorie, inteligență, personalitate și problema spinoasă a bolilor psihice, autorul reușește nu doar să aducă lămuriri, ci și să ne ofere speranță într-un viitor mai bun. Experimentele științifice din prezent vizează fiabilitatea și validitatea teoriilor, iar psihologia pozitivă caută încontinuu să dezlege secretele unei vieți fericite.

Anul apariției: 2024

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 544

Traducere: Andreea Tudorică

Autor: Paul Bloom

Titlu original: Psych

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1682-7