Bine ai venit!
|
| |
Paul Bloom - Împotriva empatiei - Curtea Veche Publishing
-30%

Împotriva empatiei

Discurs pentru compasiunea rațională
28,00 lei 40,00 lei
Deschide cartea și ai răbdare, urmărește direcția arătată de autor, acceptă să mergi împreună cu el pe drumul pe care ți-l propune și vei înțelege astfel de ce empatia nu este resortul unei lumi mai bune, așa cum poate ai crezut mereu.
PAUL BLOOM este doctor în psihologie cognitivă, titlu obținut la Massachusetts Institute of Technology. În prezent, este profesor de psihologie la University of Toronto și profesor emerit de psihologie la Yale University. În 2002, Society for Philosophy and Psychology din SUA i-a oferit prestigiosul Premiu Stanton, pentru merite deosebite în cercetări interdisciplinare, în domeniul filozofiei și al psihologiei. Au urmat, în 2004, Premiul Lex Hixon, pentru predarea excelentă la Yale a științelor cognitive, iar în 2017, Premiul Klaus J. Jacobs Research, pentru cercetările asupra modului în care copiii își dezvoltă sentimentul de moralitate. Cele mai populare articole ale sale au apărut în publicații prestigioase ca The New York Times, The Guardian, American Scientist, iar textul publicat în The Atlantic – „Is God an Accident?“ („Dumnezeu este o întâmplare?“) – i-a fost inclus în antologia The Best American Science Writing, 2006.

Împotriva empatiei prezintă o reevaluare revigorantă, relevantă și, adesea, amuzantă a empatiei.

The New York Times

Împotriva empatiei - Descriere și informații

Empatia ne motivează să fim mai buni. Empatia este resortul unei vieți altruiste. Empatia ne inspiră să dăruim, să ne punem în pielea celorlalți, să le simțim suferința. Stop! Ce ai zice dacă ai afla că, din contră, empatia nu face nimic din toate cele enumerate mai sus? Te intrigă, într-adevăr, dacă-ți spune cineva că, nu, nu e bine să empatizezi.


Totuși, Împotriva empatiei exact despre asta îți va vorbi – despre felul în care empatia este mai degrabă ceva negativ. Da, poate că vei fi tentat să te opui, însă Paul Bloom îți va dovedi că ipoteza pe care o propune cartea lui este cât se poate de validă. Îți va oferi argumente, dovezi și exemple care să te ajute să înțelegi de ce e bine să fii împotriva empatiei. De la scena politică la viața privată, de la războaiele mondiale până la relația deficitară cu frații, părinții sau copiii tăi, vei vedea că există numeroase situații în care, deși ai crezut că empatia este cea care face lumea mai bună, dimpotrivă, lucrurile stau invers.

Anul apariției: 2018

Format: 13.0 x 20.0 cm

Traducere: Andreea Höfer

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0141-0