Bine ai venit!
|
| |
Gabor Maté - Minți împrăștiate. Ediție de colecție - Curtea Veche Publishing
-30%
Hardcover

Minți împrăștiate. Ediție de colecție

De unde vine și cum se tratează tulburarea de deficit de atenție
59,50 lei 85,00 lei
Cu bine-cunoscuta sa abordare riguroasă și totodată captivantă, autorul le propune celor care suferă de ADD căi de a duce vieți mai echilibrate. Un bestseller internațional, scris empatic și convingător.
GABOR MATÉ, cunoscut medic canadian de origine maghiară, a lucrat în domeniul îngrijirii paliative și este autor al unei serii de bestsellere. Recunoscut ca autoritate pe teme precum stresul, sănătatea fizică și psihică, tulburarea de hiperactivitate și deficitul de atenție (ADHD), parentingul și dependențele, Gabor Maté călătorește mult pentru a se adresa personalului medical, profesorilor și publicului general din America de Nord și din afara ei. Pentru activitatea sa de excepție din domeniul medical și pentru cărțile scrise, Gabor Maté a primit Premiul Hubert Evans pentru nonficțiune și i s-au acordat Ordinul Canadei și Civic Merit Award din partea orașului Vancouver, unde locuiește. Printre volumele publicate la Curtea Veche Publishing se numără Când corpul spune nu (2021), un reper important în opera sa, traducerea în limba română devenind instantaneu bestseller național și Ține‑ți copiii aproape (2023, alături de coautorul Gordon Neufeld).

Maté ne face un mare serviciu. Celor care nu suferă de ADD le explică cum e să ai această tulburare. Cei care au ADD, apropiații lor și medicii care citesc cartea beneficiază de informații noi. Iar oamenilor care nici nu bănuiesc că au ADD le va fi dată lumea peste cap.

Canadian Medical Association Journal

Paralelele trasate de Gabor Maté – între ce e profund intim și ce e global, între lumea spirituală și cea medicală, între psihologie și politică – sunt curajoase, înțelepte și morale.

Naomi Klein

Una dintre cele mai la îndemână și mai cuprinzătoare cărți despre ADD.

Publishers Weekly

Cu desăvârșire sensibilă și profund emoționantă, Minți împrăștiate este cea mai plauzibilă explicație a misterelor minții și ale comportamentului uman.

The Vancouver Sun

Experiența medicală și stilul lucid în care scrie Gabor Maté traduc procesele biologice complexe în informație accesibilă pentru toți cititorii nespecializați.

The Gazette

O explicație fin nuanțată cu privire la interacțiunile complexe și subtile care au loc între natură și cultură și care ajută astfel la dezvoltarea unei personalități. În Minți împrăștiate nu găsim scheme simpliste sau pași rapizi către vindecare, ci povești de familie, explicații clare și solide și un dram de speranță.

The Globe and Mail

Această carte plăcută și utilă este o binevenită anexă la literatura despre tulburarea de deficit de atenție. Recomand Minți împrăștiate oricui a luat contact cu ADD – de la copii la părinți și profesioniști din domeniul medical.

John J. Ratey

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Minți împrăștiate. Ediție de colecție - Descriere și informații

Dacă alte studii despre această afecțiune pornesc de la ipoteza transmiterii genetice, în volumul de față accentul cade pe felul în care societatea și emoțiile modelează realitatea pacienților. Apelând la cercetări de ultimă oră și la exemple din propria experiență, Maté arată cum pot fi reglate emoțiile și cum poate fi ADD ținută sub control. Dinamica familială și relațiile cu lumea, alături de înțelegerea propriilor mecanisme interioare sunt doar câteva dintre coordonatele care pot fi îmbunătățite cu ajutorul acestei lecturi fundamentale, în care biologia omului, neuroștiințele, psihologia și alte discipline alcătuiesc, împletindu-se, o perspectivă unică.

Anul apariției: 2024

Format: 14 × 21 cm

Număr pagini: 384

Traducere: Cristina Ștefan

Autor: Gabor Maté

Titlu original: Scattered Minds: The Origins and Healing of Attention Deficit Disorder

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-1687-2