Bine ai venit!
|
| |

Creierul fericit. Ediţia a II-a

Obiceiuri pentru a crește nivelul de serotonină, dopamină, oxitocină și endorfină
50,00 lei
Creierul tău de mamifer e echipat cu tot ce trebuie ca să secrete oricând patru hormoni ai fericirii. Dar cum faci ca să nu-și facă de cap? Loretta Graziano Breuning îți răspunde: secretul constă în obiceiuri sănătoase, generatoare de noi rute neuronale.

Loretta Graziano Breuning este fondatoarea Inner Mammal Institute, o organizație care îi învață pe oameni cum să își construiască noi trasee neuronale pentru a identifica modalități de activare a propriilor substanțe generatoare de fericire.

Este profesor emerit la California State University și, după cum se recomandă, mama unor adulți responsabili, plătitori de taxe și impozite. Cercetările Lorettei din zona neuroștiințelor au condus-o la descoperiri despre chimia creierului uman, pe care a început să le disemineze prin intermediul unei varietăți de resurse: cărți, clipuri video, podcasturi, bloguri, prezentări, postări pe rețelele de socializare și programe de instruire. Spune că nu contenește să se mire de asemănările dintre notele de teren ale unui primatolog și versurile unui cântec de dragoste.

Munca ei a ajutat mii de oameni să „facă pace cu mamiferul lor interior“.

Ce zici, îți poți antrena creierul să te facă fericit? Încearcă ponturile simple ale Lorettei Breuning, care îți propune să lucrezi cu propriile substanțe neuronale atunci când vrei să te simți sigur pe tine, respectat sau când ai nevoie de un imbold spre fericire.

Psychologies

Ești stresat sau abătut? Aceste sfaturi științifice te vor binedispune numaidecât.

HuffPost

O carte pentru cei care vor să înțeleagă modul de funcționare a creierului lor și să afle cum și-l pot programa pentru fericire.

Dawn Huebner

Dependența ta față de alte persoane poate fi pusă pe seama neurotransmițătorilor? Să înțelegi cum îți funcționează creierul și de ce te atașezi atât de ușor te poate ajuta să-ți rezolvi problemele emoționale.

Bustle

Imaginează-ți noile tale trasee neuronale. Graziano Breuning, scriitoare și profesoară, ne îndeamnă să ne închipuim mișcarea liberă a electricității prin neuronii noștri.

The Wall Street Journal

Setează-ți scopuri pe care le poți atinge. Când o provocare este prea dificilă, e posibil să nu simți nicio motivație pentru reușită sau recompensă. Dar dacă obiectivul poate fi atins mai ușor, atunci va fi o plăcere să depui efortul necesar.

Oz Magazine

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Creierul fericit. Ediţia a II-a - Descriere și informații

Te simți abătut fără motiv și nu știi cum ai putea să-ți schimbi obiceiurile dăunătoare? Ei bine, Loretta Breuning îți propune o modalitate originală de a-ți crește nivelul fericirii. Iar asta în doar 45 de zile! Da, ai citit bine: viața ta se poate schimba semnificativ într-un timp relativ scurt. Tot ce ai de făcut este să pui în aplicare sfaturile și exercițiile prezentate în această carte.

Fericirea creierului tău este condiționată de patru substanțe neurochimice: serotonina – euforia care maschează durerea, dopamina – bucuria satisfacerii nevoilor, oxitocina – sentimentul de siguranță sau atașament emoțional și endorfina – respectul primit din partea celorlalți sau senzația de mândrie. Dacă vrei să-ți creezi obiceiuri benefice și să trasezi noi rute neuronale, trebuie doar să înțelegi cum funcționează creierul tău și ce anume declanșează producerea acestor substanțe.

Tu vrei să rămâi nefericit sau alegi fericirea?

Anul apariției: 2023

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 272

Ediția: a II-a

Traducere: Oana Pascu

Autor: Loretta Graziano Breuning

Titlu original: Habits of a Happy Brain

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1433-5