Bine ai venit!
|
| |

Jane Eyre

Repovestire
30,00 lei
Așa multe poveşti extraordinare, așa multe personaje extraordinare, așa multe cărţi extraordinare! Citește aceste repovestiri ale celor mai fascinante cărţi ale lumii și vei descoperi că volumele din colecția Real Reads sunt o extraordinară încântare! Bine ai venit în lumea captivantă Real Reads.

Gill Tavner a fost profesoară de engleză înainte de a se apuca de scris, iar propriii copii erau mici. De asemenea, a predat limba engleză în Asia de Sud-Est, a lucrat ca meditator, a fost stagiară în departamentul de management al unei companii de asigurări, a fost ghid pentru turiști care făceau excursii în Africa, și-a condus propria afacere și a făcut tatuaje false pe Blackpool Pleasure Beach. Poate că această varietate de slujbe o face o scriitoare așa versatilă.

Charlotte Brontë (1816 – 1855) a fost o romancieră şi poetă britanică, sora mai mare a celorlalte două scriitoare Emily şi Anne Brontë ale căror romane au devenit standarde ale literaturii engleze.

Cel mai cunoscut roman al său Jane Eyre, publicat în anul 1847, a devenit imediat un bestseller. O poveste puternică despre o femeie în conflict cu dorinţele ei naturale şi condiţia socială. Romanul a dat o nouă veridicitate ficţiunii victoriene. Jane Eyre continuă să-şi impresioneze şi astăzi cititorii prin abordarea profundă a unor teme cum ar fi diferenţele de clasă, sexualitatea şi religia în Anglia victoriană de la mijlocul secolului al XIX-lea, fiind considerat unul dintre cele mai bune romane din literatura engleză.

Au urmat romanele Shirley (1849), Vilette (1853) şi Profesorul, publicat postum, în 1857.


Îmi place personajul Jane Eyre, îmi place cum vorbeşte. Simţi că este vie.

Gypsy, 12 ani

Jane Eyre - Descriere și informații

Jane Jane Eyre este săracă, orfană şi modestă. Viitorul ei pare întunecat.


Mătuşa şi vărul lui Jane o urăsc. Viaţa la şcoala Lowood este dură şi periculoasă. Ce putere interioară poate găsi micuţa Jane? Fata porneşte singură prin viaţă, independentă şi dornică de aventură.


Domnul Rochester, noul ei stăpân, este cine pare a fi? Ce secrete ţine ascunse la etajul al treilea, de unde noaptea se aud râsete stranii?


În căutarea afecţiunii, Jane are parte de lucruri îngrozitoare: cruzime, sărăcie şi tot felul de ispite. Este ea destul de puternică pentru a face doar ceea ce se cade? Oare va exista cineva pentru care să însemne mai mult decât simpla şi sărmana Jane Eyre?

Anul apariției: 2021

Format: 13 x 20 cm

Număr pagini: 64

Ilustrații: Vanessa Lubach

Traducere: Elena Tătaru

Autor: Gill Tavner, Charlotte Brontë

Titlu original: Jane Eyre

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0904-1