Bine ai venit!
|
| |

La răscruce de vânturi

Repovestire
30,00 lei
Aşa multe poveşti extraordinare, aşa multe personaje extraordinare, aşa multe cărţi extraordinare! Citeşte aceste repovestiri ale celor mai fascinante cărţi ale lumii şi vei descoperi că volumele din colecţia Real Reads sunt o extraordinară încântare! Bine ai venit în lumea captivantă Real Reads!

Gill Tavner a fost profesoară de engleză înainte de a se apuca de scris, iar propriii copii erau mici. De asemenea, a predat limba engleză în Asia de Sud-Est, a lucrat ca meditator, a fost stagiară în departamentul de management al unei companii de asigurări, a fost ghid pentru turiști care făceau excursii în Africa, și-a condus propria afacere și a făcut tatuaje false pe Blackpool Pleasure Beach. Poate că această varietate de slujbe o face o scriitoare așa versatilă.

Emily Jane Brontë (n. 30 iulie 1818 – d. 19 decembrie 1848), a fost romancieră și poetă engleză, renumită pentru romanul său Wuthering Heights - clasica literaturii Engleze. Emily a fost a doua din cele trei surori Brontë: Charlotte și Anne. Ea a publicat sub pseudonimul androgin - Ellis Bell.

În copilărie, după moartea mamei sale, cele trei surori și fratele lor - Patrick Branwell Brontë au creat pământuri imaginare pe care au inclus în istoriile ce le-au scris. Talentul poetic a lui Emily a fost descoperit de către Charlotte, ceea ce a dus la publicarea unui set de colecții de poezii în 1846, poeziile lui Currer, Ellis, și Acton Bell.

Pentru a scăpa de prejudecățile împotriva scriitorilor de gen feminin, surorile Brontë au adoptat pseudonimul androgin. În 1848 ea a publicat romanul său unic Wuthering Heights ca două volume din setul compus din trei volume (ultimul fiind Agnes Grey scris de sora ei Anne). Structura sa inovativă a nedumerit criticii într-un oarecare fel. În 1850 Charlotte a editat și a publicat Wuthering Heights ca un roman aparte, semnându-l cu numele său adevărat.

Îmi place ritmul. Te face să te întrebi ce se va întâmpla în clipa următoare. Îmi place şi aerul gotic.

Daisy, 13 ani

La răscruce de vânturi - Descriere și informații

„Am văzut totul. Mi-au spus totul. Am jucat un rol în toate.“


Nelly Dean şi-a petrecut viaţa în slujba locuitorilor de la Wuthering Heights. Are de spus o poveste pe cinste, pe care vrea să ţi-o împărtăşească şi ţie.


Povestea lui Nelly este la fel de sălbatică şi de furtunoasă ca ţinuturile deluroase în care se petrece. Vorbeşte despre ură, iubire, durere, dorinţă de răzbunare şi o casă bântuită. Povestea ei începe şi se termină cu misteriosul Heathcliff. De unde a venit băiatul acesta ciudat şi tăcut? Îţi va fi teamă sau milă de el? Ce îl mână pe Heathcliff , când ajunge la maturitate , să îi distrugă pe ceilalţi – chiar şi pe propriul fiu – şi să sape în cimitire întunecate? Iubirea, răzbunarea sau ambele?


Celebra poveste a lui Heathcliff şi Catherine te va încânta şi îţi va da fiori.

Anul apariției: 2021

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 64

Ilustrații: Vanessa Lubach

Traducere: Elena Tătaru

Autor: Emily Brontë, Gill Tavner

Titlu original: Wuthering Heights

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0844-0