Bine ai venit!
|
| |
Gill Tavner, Jane Austen - Mândrie și prejudecată - Curtea Veche Publishing
-25%

Mândrie și prejudecată

Repovestire
22,50 lei 30,00 lei

Așa multe poveşti extraordinare, așa multe personaje extraordinare, așa multe cărţi extraordinare!

Citește aceste repovestiri ale celor mai fascinante cărţi ale lumii și vei descoperi că volumele din colecția Real Reads sunt o extraordinară încântare! Bine ai venit în lumea captivantă Real Reads!

Gill Tavner a fost profesoară de engleză înainte de a se apuca de scris, iar propriii copii erau mici. De asemenea, a predat limba engleză în Asia de Sud-Est, a lucrat ca meditator, a fost stagiară în departamentul de management al unei companii de asigurări, a fost ghid pentru turiști care făceau excursii în Africa, și-a condus propria afacere și a făcut tatuaje false pe Blackpool Pleasure Beach. Poate că această varietate de slujbe o face o scriitoare așa versatilă.

Jane Austen (16 decembrie 1775, Steventon, Regatul Unit - 18 iulie 1817, Winchester, Regatul Unit) a fost o romancieră engleză realistă din perioada romantică pre-victoriană. S-a nascut într-o familie din clasa de mijloc a nobilimii de tară, ale cărei obiceiuri alcătuiesc substanţa romanelor sale. Cea mai mică dintre cei opt copii ai lui George Austen, rectorul de la Steventon (Hampshire) şi ai Cassandrei Leigh Austen, Jane şi-a petrecut viata în mijlocul unei familii numeroase, cu rădăcini în câteva comitate engleze - Bath, Southampton, Londra.

I s-au publicat romanele Raţiune şi simţire (1811) Mândrie şi prejudecată (1813), Parcul Mansfield (1814), Emma (1815) şi Persuasiune. Acesta din urmă şi Mănăstirea din Northanger au apărut postum in 1818.


Lizzie şi Darcy spun lucruri oribile unul despre celălalt, dar o prefer pe Lizzie, pentru că are grijă de cei din jurul ei.

Lydia, 10 ani

Mândrie și prejudecată - Descriere și informații

„Ești ultimul bărbat din lume cu care m-aș căsători!”


De ce respinge aşa nepoliticos Elizabeth Bennet, energică şi plină de viaţă, propunerea chipeşului şi bogatului domn Darcy? Ce să fi făcut el ca s-o jignească atât de tare? Elizabeth este mândră de capacitatea ei de a-i judeca pe ceilalţi; domnul Darcy este mândru de numele familiei sale. Când lumile lor se ciocnesc, sentimentele o iau razna. Neînţelegerile, slaba judecată şi minciunile viclene pun în pericol familia Bennet.


Pot fi reparate inimile frânte? Pot fi uitate cuvintele grele? Pot membrii familiei Bennet să fie salvaţi de la dezonoare? Oare mândria lui Darcy şi prejudecăţile lui Elizabeth îi vor distruge pe amândoi?

Anul apariției: 2021

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 64

Ilustrații: Ann Kronheimer

Traducere: Elena Tătaru

Autor: Jane Austen, Gill Tavner

Titlu original: Pride and Prejudice, Retold by Gill Tavner

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0998-0