Bine ai venit!
|
| |

Ali-Baba și cei patruzeci de hoți

Din 1001 de nopți. Repovestire
30,00 lei
Așa multe poveşti extraordinare, așa multe personaje extraordinare, așa multe cărţi extraordinare! Citește aceste repovestiri ale celor mai fascinante cărţi ale lumii și vei descoperi că volumele din colecția Real Reads sunt o extraordinară încântare! Bine ai venit în lumea captivantă Real Reads!

Scriitor egiptean stabilit în Emiratele Arabe Unite, Abdul-Fattah Sabri este în prezent director editorial al revistei literare Al-Rafid. A scris peste 25 de povestiri, romane, piese de teatru și poezie. Este deosebit de interesat și implicat de literatura arabă.

Ali-Baba este foarte norocos, dar altfel ar fi stat lucrurile dacă servitoarea Margiana nu ar fi fost atât de ageră.

Zarah, 12 ani

Ali-Baba și cei patruzeci de hoți - Descriere și informații

Călăreţii se opriră nu departe de locul în care stătea el ascuns. Abia respira. Pe când descălecau, îi numără: erau patruzeci cu totul şi cărau săculeţi cu aur, argint şi pietre preţioase.


Într-o bună zi, Ali-Baba se duce la pădure, după obicei, ca să strângă lemne, să le vândă. Însă cu greu şi-ar putea imagina că va avea parte de începutul unei uimitoare aventuri, menită să îi schimbe viaţa.


După ce descoperă secretul grotei pline de comori, norocul lui se preschimbă într-un pericol îngrozitor. Va mai putea el să trăiască în siguranţă împreună cu soţia și cu tot neamul lui?


Fratele lui Ali-Baba, Kassim, este un om bogat, căruia puţin îi pasă de fericirea celorlalţi. Unde îl va conduce egoismul lui? Servitoarea Margiana este pusă în faţa unei situaţii de viaţă şi de moarte. Este ea suficient de isteaţă şi de curajoasă cât să se salveze pe sine şi familia lui Ali-Baba?

Anul apariției: 2021

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 64

Ilustrații: Sura Ghazwan

Traducere: Elena Tătaru

Autor: Abdul-Fattah Sabri

Titlu original: Ali Baba and the Forthy Thieves. From the One Thousand and One Nights

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1079-5