Bine ai venit!
|
| |
H.G. Wells, Eric Brown - Războiul lumilor - Curtea Veche Publishing
-30%

Războiul lumilor

Repovestire
21,00 lei 30,00 lei
Această repovestire a celebrului roman scris de H.G. Wells în 1898 îi va face pe cei mici să-și imagineze nu doar cum s-ar putea apăra de marțieni, dar și cum ar fi făcut-o în urmă cu mai bine de o sută de ani.

Herbert George Wells (1866, Bromley, Kent - 1946, Londra), cunoscut mai bine sub numele de H. G. Wells, a fost un scriitor englez celebru pentru cărțile sale de ficțiune precum Mașina timpului, Războiul lumilor, Omul invizibil, Primii oameni în Lună și Insula Doctorului Moreau. A mai publicat nuvele contemporane, istorie și comentarii sociale. A fost un socialist declarat și un pacifist, operele sale mai târzii devenind tot mai politice și didactice. Atât Wells cât și Jules Verne sunt recunoscuți ca „părinții genului științifico-fantastic”.Eric Brown s-a născut în Haworth, Yorkshire, în mai 1960, și a început să scrie în 1975. În anii ′80, a călătorit mult prin Grecia și Asia (unele dintre romanele sale au acțiunea situată în India). A publicat pentru prima dată în 1982 – o piesă de teatru pentru copii, Noel’s Ark. Cariera lui s-a dezvoltat la sfârșitul anilor ′80, cu o succesiune de nuvele în Interzone și alte publicații. Povestirea sa, „The Time-Lapsed Man“, a câștigat sondajul cititorilor Interzone pentru cea mai admirată poveste din 1988 și un Premiu Eastercon pentru proză scurtă, în 1995.
A fost desemnat Cel mai bun scriitor nou de SF din Europa al anului la începutul anilor ′90 și ulterior a câștigat de două ori Premiul britanic de SF (pentru nuvelele „Hunting the Slarque“, în 1999, și „Children of Winter“ în 2001).

Mi-a plăcut descrierea marţienilor. Cred că cine a scăpat de ei a avut mare noroc. Mulţi n-au reuşit.

Jordan, 8 ani

Războiul lumilor - Descriere și informații

Pe atunci, nimeni nu-și închipuia că Pământul ar putea fi ținut sub observație de ființe mai inteligente decât noi. Apoi, acele ființe monstruoase de pe Marte ne-au invadat planeta, deplasându-se în mașinării gigantice și aducând moarte şi prăpăd.


Ce ar putea să oprească o armată invadatoare dotată cu raze de foc şi gaze negre otrăvitoare, hotărâtă să distrugă omenirea? Aceasta este povestirea unui om despre incredibila invazie, începând cu momentul în care primii marţieni au aterizat lângă oraşul său și până la distrugerea Londrei. Să fie acesta sfârşitul omenirii?

Anul apariției: 2021

Format: 13 x 20 cm

Număr pagini: 64

Ilustrații: Felix Bennett

Traducere: Elena Tătaru

Autor: Eric Brown, H.G. Wells

Titlu original: The War of the Worlds

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0849-5