Bine ai venit!
|
| |
F. Scott Fitzgerald, Sam Kalda, Sean Connolly - Marele Gatsby - Curtea Veche Publishing
-15%

Marele Gatsby

Repovestire
12,75 lei 15,00 lei
Veţi ajunge să-l cunoaşteţi pe adevăratul Gatsby după ce veţi fi citit istorisirea lui Nick despre vara aceea fatidică povestită în carte.

F. Scott Fitzgerald s-a născut în St. Paul, Minnesota, la 24 septembrie 1896. A urmat Princeton University, în 1917 intrând în armată, iar după demobilizare s-a mutat la New York. Publicat în 1920, primul său roman, Dincoace de Paradis (This Side of Paradise), s-a bucurat imediat de o mare popularitate, urmat, în 1922, de Cei frumoşi şi blestemaţi (The Beautiful and Damned).
În 1920 s-a căsătorit cu Zelda Sayre (1900–1948), iar cuplul, împreună cu unicul lor copil (Frances Scott „Scottie" Fitzgerald, scriitoare şi ziaristă) care se naşte în 1921, a locuit când la Paris sau New York, când pe Riviera franceză, devenind parte a cercului de emigranţi americani care îi includea pe Gertrude Stein, Ernest Hemingway şi John Dos Passos.
În 1925 i-a apărut capodopera Marele Gatsby (The Great Gatsby), care nu a avut succes decât după moartea sa.
Fiind într-o constantă lipsă de bani, a publicat masiv povestiri comerciale în diferite reviste. În 1937 s-a mutat la Hollywood, unde, uitat de lumea literară, a scris scenarii de film.
În urma unui infarct, moare la 21 decembrie 1940, lasând neterminat romanul Dragostea ultimului magnat (The Last Tycoon), aparut în 1941.
Fitzgerald este autorul mai multor volume de povestiri, printre care Tales of the Jazz Age (1922), All the Sad Young Men (1926), Babylon Revisited and Other Stories (1960). A mai scris volumul autobiografic The Crack-Up (1945) şi eseuri.
Opera lui Fitzgerald este emblematică pentru aşa-numita epocă a jazzului din anii '20.

Marele Gatsby - Descriere și informații

Vârstă recomandată: 8-14 ani

Gatsby, misteriosul vecin al lui Nick Carraway, priveşte către o îndepărtată lumină verde, dincolo de golful scufundat în întuneric.

Într-o vară, Nick este atras în lumea lui Gatsby, o lume a maşinilor de lux, a iahturilor şi a petrecerilor extravagante. Dar cu cât aude mai multe lucruri despre Gatsby – chiar din ceea ce îi spune însuşi Gatsby – cu atât devine mai puţin sigur de adevăr. A studiat într-adevăr Gatsby la Universitatea Oxford? A fost erou de război? A ucis oare cândva un om?

Nick îşi aminteşte cum a ajuns să-l cunoască pe Gatsby şi povesteşte cum a intrat în lumea verişoarei sale, Daisy, şi a bogatului ei soţ, Tom. Dar banii pe care-i au îi fac mai fericiţi? Cum se leagă poveştile tuturor personajelor?

Această versiune a romanului Marele Gatsby este o repovestire a celebrei opere originale a lui F. Scott Fitzgerald. Marele Gatsby a fost scris în anii 1920, „furtunoşii ani ’20“ – cum mai este cunoscut deceniul respectiv în America – pentru că viaţa părea să fie trăită într‑un ritm rapid. F. Scott Fitzgerald a denumit perioada respectivă „epoca jazzului“,după muzica plină de viaţă şi neconvenţională care începea să devină tot mai populară. Personajele lui Fitzgerald reflectă diferite faţete ale realităţii anilor ’20 în America – agitaţia, pericolul, bogăţia şi speranţa. Acesta este unul dintre motivele pentru care Marele Gatsby a fost deseori numit „Marele roman american“.

Anul apariției: 2016

Format: 13.5 x 19 cm

Număr pagini: 64

Ilustrații: Sam Kalda

Traducere: Lucian Popa

Autor: F. Scott Fitzgerald

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-588-778-7

Marele Gatsby - Cărți asemănătoare