Bine ai venit!
|
| |
Tony Evans, Lev Tolstoi - Anna Karenina - Curtea Veche Publishing
-25%

Anna Karenina

REPOVESTIRE
15,00 lei 20,00 lei
Colecția Real Reads îi familiarizează pe cei mai mici dintre cititori cu o nouă capodoperă universală, Anna Karenina, de Lev Tolstoi, o poveste despre iubire, trădare și locul femeii în societatea din timpul Rusiei țariste.

Tony Evans are un masterat în literatură și și-a început cariera ca profesor de limba engleză. E interesat de literatura și cultura din perioada victoriană. A adaptat mai multe opere clasice pentru a putea fi citite de copii. Printre ele se numără: Frații Karamazov, Mizerabilii și Litera stacojie.

Lev Tolstoi (1828 – 1910) a fost un romancier, povestitor, eseist şi dramaturg rus.

Este considerat unul dintre cei mai importanți romancieri ai lumii. Alături de Fiodor Dostoievski, Tolstoi este unul dintre scriitorii de seamă din timpul perioadei cunoscută ca vârsta de aur a literaturii ruse (începută în 1820 cu primele opere ale lui Pușkin, și terminată în 1880 cu ultimele lucrări ale lui Dostoievski).

Capodoperele lui epice, Război şi pace şi Anna Karenina, au avut o influenţă hotărâtoare asupra dezvoltării romanului, iar credinţele şi ideile lui filozofice, sociale, politice, teologice şi estetice, propovăduite de-a lungul vieţii prin celelalte opere, sunt cunoscute sub denumirea de „tolstoism". Creația sa epică se impune prin capacitatea de cuprindere, adâncimea viziunii, acuitatea observației sociale și psihologice, sentimentul tragicului și omenescului.

Tolstoi s-a manifestat totodată ca reformator în domeniul educaţiei şi, spre sfârşitul vieţii, ca fervent comentator al învăţăturilor lui Hristos. Ideile sale despre rezistența nonviolentă, expusă în opere ca „Împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul vostru”, au avut un profund impact asupra unor personalități de referință din secolul al XX-lea, printre care Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Rabindranath Tagore sau Maitreyi Devi.


Tolstoi înfruntă ura exprimată în violență cu iubire exprimată în suferință sufletească.

Mahatma Gandhi

Anna Karenina - Descriere și informații

Romanul lui Tolstoi, care, odată cu traducerea sa în franceză, în 1855, a marcat intrarea literaturii ruse în cultura europeană, urmărește, în principal, două povești: cea a iubirii interzise dintre Anna Karenina și Vronski și cea a pasiunii lui Levin pentru Kitty.


Repovestirea de față reușește, în puține pagini, să redea nu doar complexitatea destinelor protagoniștilor, dar și parfumul epocii. Micii cititori vor afla câte ceva despre o perioadă fascinantă din istorie și despre dramele sufletului.

Anul apariției: 2021

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 64

Ilustrații: Maxim Larin

Traducere: Elena Tătaru

Autor: Lev Tolstoi, Tony Evans

Titlu original: Anna Karenina

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0802-0