Bine ai venit!
|
| |
Alejo Carpentier - Carte ficțiune-Recursul la metodă - Curtea Veche Publishing
-50%

Carte ficțiune-Recursul la metodă

27,50 lei 55,00 lei

Replică erudită, subtilă și ironică la Discurs asupra metodei, al lui Descartes, Recursul la metodă caută rațiunea de a fi a unei lumi profund iraționale: America Latină.

Alejo Carpentier, figură emblematică a literaturii secolului al XX-lea, se naște în 1904, la Havana, în Cuba, ca fiu al unui arhitect francez și al unei profesoare de limbi străine, de origine rusă. La vârsta de doisprezece ani se mută cu familia la Paris, unde, sub îndrumarea mamei sale, se dedică studiului muzicii.

Revenit în Cuba, începe studii de arhitectură, abandonate ulterior. Lucrează ca jurnalist și se implică în mișcări politice de stânga, ceea ce duce la arestarea sa. Se refugiază apoi în Franța, unde intră în contact cu grupul suprarealiștilor; în aceeași perioadă, în urma unor călătorii în Spania, își descoperă fascinația pentru stilul baroc. Nu revine definitiv în țara natală decât după 1959, odată cu victoria Revoluției Cubaneze, și va primi o serie de însărcinări pe linie culturală și diplomatică. Moare la Paris în 1980.

Scrisul lui Carpentier are forța și ecoul unei orgi de catedrală în ajunul Învierii.

The New Yorker

Carpentier este unul dintre cei mai mari romancieri de limbă spaniolă.

Mario Vargas Llosa

Alejo Carpentier a revoluționat romanul latinoamerican. A pus limba spaniolă a Barocului să zugrăvească o lume în care literatura nu imită realitatea, ci o completează. Noi, toți, suntem descendenții săi.

Carlos Fuentes

Recursul la metodă înfățișează nu doarexistența unui tiran sau a unui regim, ci și aunei întregi nații: o lume frumoasă șideosebită, sacrificată pe altarul modernități

Brooklyn Paper

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Carte ficțiune-Recursul la metodă - Descriere și informații

Figura centrală în acest univers al agoniei și al extazului, al promiscuității politicii și al sublimului artei este Primul Magistrat, în care sunt amalgamate trăsături preluate de la mai mulți dictatori sud-americani. Este, totodată, unul dintre cele mai memorabile personaje din literatura care abordează tema dictaturii, alături de cel din Toamna patriarhului de Gabriel García Márquez și de cel din Eu, Supremul de Augusto Roa Bastos.

Anul apariției: 2021

Format: 13 x 20 cm

Număr pagini: 384

Ediția: a II-a

Traducere: Dan Munteanu Colan

Autor: Alejo Carpentier

Titlu original: El Recurso Del Método

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0841-9