Bine ai venit!
|
| |
John Brockman - Cartea care te va face mai deștept - Curtea Veche Publishing
-25%
Hardcover

Cartea care te va face mai deștept

74,25 lei 99,00 lei
151 de gânditori din domenii interconectate răspund la o întrebare a prezentului: Ce concept știinţific ar îmbunătăţi instrumentarul cognitiv al fiecăruia dintre noi?

John Brockman, fondator și editor al salonului științific Edge.org, a editat mai multe volume care abordează teme culturale și științifice, din domenii variate, printre care fizică, astronomie, biologie, chimie, medicină și ecologie, din mediile regăsite pe Pământ, în apă, în cosmos, în oameni și în spațiul public, operând cu teorii, paradoxuri și ipoteze.

Căutăm instrumente care să îi ajute pe cei care nu sunt oameni de știinţă să înţeleagă mai bine știinţa și să îi echipeze intelectual în așa fel încât de-a lungul vieţii să poată lua decizii mai bune.

Richard Dawkins, zoolog evoluționist

Educația este unul dintre cei mai importanți factori în determinarea venitului, dar nu chiar atât cât crede majoritatea. Dacă toată lumea ar beneficia de aceeași educaţie, diferența dintre venituri s-ar reduce cu mai puţin de 10%. Când te concentrezi pe educaţie, neglijezi miriade de alţi factori care determină venitul.

Daniel Kahneman, profesor emerit de psihologie și relații publice

Fiecare persoană începe să devină o extraordinară mașină de înregistrare a evenimentelor și parte din Internetul Tuturor Posibilităților.

Eric Topol, profesor de genomică translațională

Putem înţelege sistematic anumite aspecte ale lumii și anticipa rezultate bazându-ne pe ceea ce am învăţat, în același timp conștientizând și catalogând întinderea cunoașterii noastre și limitările care decurg de aici.

Lisa Randall

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Cartea care te va face mai deștept - Descriere și informații

În limbajul cotidian, termenii se schimbă odată cu rezultatele cercetărilor științifice, care avansează în ritm tot mai alert. Subiectele de interes sunt circumscrise unor domenii care progresează de la o zi la alta. Astfel, apare necesitatea de a ține pasul cu ritmul progresului tehnologic (și nu numai) și, ca urmare, al invaziei de nou din viața cotidiană.


O întrebare specifică, Întrebarea Edge inițiată de Edge.org, se ramifică într-o multitudine de alte întrebări (de ce?, cum?, cine?) la care răspund cei mai mari gânditori ai timpurilor noastre. În prezent, „nimic neexplicat nu ar trebui să rămână neinvestigat“, conchide Eric Topol, profesor de genomică translațională. Abstracțiile-emblemă se succed ca un laitmotiv, de la prelegere la prelegere, în diferitele lor variante și venite din cele mai diverse domenii. Să afli, să înțelegi, să înveți... și să poți purta un dialog argumentat în limbajul prezentului sunt procese care te vor face mai deștept.

Anul apariției: 2022

Format: 15 × 23 cm

Număr pagini: 632

Copertă: cartonată

Traducere: Radu Șorop

Autor: John Brockman

Titlu original: This Will Make You Smarter

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-1106-8