Bine ai venit!
|
| |

Tot deodată

Cum să-ți activezi mintea și curiozitatea creatoare pentru a rezolva orice problemă
60,00 lei
Tot deodată este în primul rând o autobiografie scrisă cu mult umor și empatie. Bill Nye se întoarce în timp până în copilărie, când s-a îndrăgostit de știință. Ne povestește cum a descoperit că ea poate fi nu numai o delectare spirituală, ci și un lucru foarte practic care, cel puțin o dată, i-a salvat viața.

Bill Nye (n. 1955) este un comedian și prezentator de televiziune american cunoscut pentru programele de popularizare a științei. A absolvit facultatea de inginerie și a lucrat la compania Boeing până în 1986, când a hotărât să se dedice în totalitate scenei. Admirator înfocat al lui Steve Martin (pe care l-a și imitat, câștigând astfel un concurs), a început cu numere de stand-up comedy și a continuat cu scheciuri pentru diverse show‑uri TV. A devenit celebru odată cu emisiunea care i-a adus porecla „Bill Nye, The Science Guy“ și 23 de nominalizări la Premiile Emmy (dintre care a câștigat 19). A apărut în seriale TV precum Dancing with the Stars și The Big Bang Theory. A continuat să susțină știința prin aparițiile sale publice și în diverse conferințe, iar din 2010 este CEO al Societății Planetare. În 2017, a început un nou serial de succes, Bill Nye Saves the World, în care abordează cele mai arzătoare probleme cu care se confruntă omenirea la ora actuală: schimbările climatice, organismele modificate genetic, inteligența artificială și altele.

Ca Sagan înaintea lui, Bill Nye este un povestitor înnăscut. În Tot deodată, întrețese știință, istorie, politică și minunate povești personale într-un extraordinar tratat despre lume și locul nostru în ea. Citește această carte și pune umărul la schimbarea lumii!

Michael E. Mann , climatolog și geofizician american

Bill Nye a insuflat pasiunea pentru știință unei întregi generații. Iată încă o rețetă care te învață cum să-ți pui energia la bătaie ca să salvezi lumea. Eu mă bag. Tu ce zici?

Neil deGrasse Tyson

Bill Nye ne reamintește de ce rămâne înaltul prelat al tocilarilor cool, care își împărtășește nestăpânita curiozitate și pasiunea pentru știință pagină cu pagină. Începând din perioada în care îi idolatriza pe Carl Sagan și pe Steve Martin și trecând în revistă succesele din televiziune și de la Societatea Planetară, precum și militantismul în privința schimbărilor climatice, Bill scrie clar și cu o viziune atotcuprinzătoare, chemându-i la arme pe toți cei care vor să schimbe lumea.

Heather Berlin, specialistă în neuroștiințe

Bill Nye e mai mult decât Tipu’ cu Știința. E Tipu’ Care Gândește, fiindcă ne arată cum procesează creierul informația înainte să producă idei. Știi acele jocuri despre care se spune că sunt pentru copii de toate vârstele? Cartea asta e unul dintre ele.

QUESTLOVE, muzician american

Cei mai buni profesori – în școală și, mai târziu, în viață – înțeleg că învățatul nu se face băgându-le adevărul pe gât elevilor exasperați. Nimeni nu înțelege asta mai bine decât Bill. Dacă ai o problemă cu Bill, Bill, Bill, e ceva în neregulă cu tine. Iar dacă nu-ți place cartea asta, înseamnă că pur și simplu ai rea-voință.

Michael Naidus, producătorul emisiunii Bill Nye Saves the World

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Tot deodată - Descriere și informații

Cu stilul său amuzant de a aborda problemele, aerul nonșalant și nelipsitul papion, BILL NYE este eroul oricărui tocilar. Mai mult, datorită unora ca el, a fi tocilar e în ultima vreme un motiv de mândrie. Să aparții acestei tagme, din care au făcut parte nume ilustre precum Newton și Einstein, e o dovadă de curaj, fiindcă nu‑i ușor să scapi de fascinația unor teorii ispititoare, dar neverificate. Uneori trebuie să depui eforturi uriașe ca să ajungi la adevăr, iar acesta ar putea… să nu-ți convină.


Nu în ultimul rând, cartea lui Bill invită la acțiune: împotriva prejudecăților, a fanatismului și pentru un viitor mai bun. Deviza ei este: să facem totul pentru a schimba lumea.

Anul apariției: 2021

Format: 15 x 23 cm

Număr pagini: 352

Traducere: Iustina Cojocaru

Autor: Bill Nye

Titlu original: Everything All At Once

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0891-4