Bine ai venit!
|
| |
John von Neumann - Computerul și creierul - Curtea Veche Publishing
-30%
Hardcover

Computerul și creierul

43,40 lei 62,00 lei
O lucrare vizionară și sofisticată, al cărei genial autor, John von Neumann, a intuit încă de acum aproape șapte decenii procesele prin care inteligența artificială va schimba ireversibil esența umanului.

John von Neumann (1903–1957) a fost unul dintre cei mai importanți matematicieni ai secolului al XX-lea, cu contribuții importante la fizica cuantică, analiza funcțională, teoria mulțimilor, topologie, economie, informatică, analiza numerică, hidrodinamica exploziilor, statistică și alte sfere ale matematicii.

S-a născut la Budapesta și s-a dovedit un copil prodigios, învățând analiză matematică încă de la vârsta de opt ani. A studiat în Ungaria și Germania, obținând în 1925 licența în chimie, iar în 1926 doctoratul în matematică. Din 1932 se mută în Statele Unite, pentru a-și începe activitatea în cadrul Institutului pentru Studii Avansate de la Princeton.

Este renumit pentru teoria jocurilor, pentru munca sa la Electronic Computer Project de la Institutul pentru Studii Avansate și a fost membru al Comisiei pentru Energie Atomică din SUA. 

Această carte este o lectură obligatorie pentru orice tânăr informatician, dar poate fi citită și recitită de toți cei care apreciază uimitoarea forță a observației atente și obiective.

David Ferrucci

Până la von Neumann, domeniul informaticii și cel al neuroștiințelor erau două insule fără nicio punte între ele.

Ray Kurzweil

O remarcabilă exemplificare a perspicacității, clarității – în fond, a genialității lui John von Neumann.

Mathematical Reviews

Cea mai timpurie analiză serioasă a creierului uman, din perspectiva unui matematician și pionier în informatică.

Ray Kurzweil

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Computerul și creierul - Descriere și informații

John von Neumann a fost un matematician de referință al secolului al XX-lea și una dintre cele mai riguroase minți care s-au aplecat vreodată asupra organizării computaționale a creierului. Această carte clasică, ultima pe care a scris-o și publicată postum, prezintă o comparație sofisticată, deschizătoare de drumuri la momentul apariției sale și totodată vizionară dacă ne gândim la accelerarea tehnologiei de la von Neumann încoace, până la inteligența artificială, al cărei precursor autorul poate fi considerat.


Scrisă inițial pentru Prelegerile Silliman de la Yale, lucrarea face o analogie între mașinile de calcul și creierul uman. Expunerea punctelor de vedere ale lui John von Neumann asupra inteligenței mașinii și a celei biologice este de o claritate și o precizie fără precedent. Concluzia? Creierul funcționează atât digital, cât și analogic, dar are și propriul limbaj statistic, diferit de cel al calculatoarelor construite de om.

Anul apariției: 2022

Format: 14 × 21 cm

Număr pagini: 152

Traducere: Alina Luca

Autor: John von Neumann

Titlu original: The Computer and the Brain

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-1222-5

Computerul și creierul - Cărți asemănătoare