John von Neumann
Autor

John von Neumann

Autori străini Cărți În curs de apariție Ştiinţă

BIOGRAFIE

John von Neumann (1903–1957) a fost unul dintre cei mai importanți matematicieni ai secolului al XX-lea, cu contribuții importante la fizica cuantică, analiza funcțională, teoria mulțimilor, topologie, economie, informatică, analiza numerică, hidrodinamica exploziilor, statistică și alte sfere ale matematicii.

S-a născut la Budapesta și s-a dovedit un copil prodigios, învățând analiză matematică încă de la vârsta de opt ani. A studiat în Ungaria și Germania, obținând în 1925 licența în chimie, iar în 1926 doctoratul în matematică. Din 1932 se mută în Statele Unite, pentru a-și începe activitatea în cadrul Institutului pentru Studii Avansate de la Princeton.

Este renumit pentru teoria jocurilor, pentru munca sa la Electronic Computer Project de la Institutul pentru Studii Avansate și a fost membru al Comisiei pentru Energie Atomică din SUA. 

Vezi detalii
Descriere O lucrare vizionară și sofisticată, al cărei genial autor, John von Neumann, a intuit încă de acum aproape șapte decenii procesele prin care inteligența artificială va schimba ireversibil esența umanului.