Răsfoiește rasfoieste

Urmează cele mai bune zile ale omenirii?
-15%

Urmează cele mai bune zile ale omenirii?

30,00 lei

25,50 lei

Descriere

Progresul omenirii – o realitate bazată pe fapte concrete sau o iluzie care hrănește dintotdeauna cele mai aprinse utopii?

Iată un subiect controversat, pe care patru gânditori străluciți ai prezentului l-au pus în perspectivă în cadrul Dezbaterilor Munk din noiembrie 2015. Seria întâlnirilor bianuale din Toronto, cu un renume internațional încă de la lansarea lor din 2008, a devenit astfel un context propice unui duel de idei alert și antrenant.
arrow-left

Într-o lume tehnologizată, aflată în prin proces de globalizare, se îndreaptă oare omenirea către o epocă glorioasă - sau noțiunea de progres e, mai degrabă, doar o iluzie a Occidentului?

– The Observer

arrow-left

Este un fapt incontestabil că am devenit mai buni ca ființe umane decât pe vremea când aruncam fecioare în vulcani ori când tăiam mâinile celor care furau o varză.

– Steven Pinker

arrow-left

Oamenii sunt mai bogați, mai în siguranță, mai educați, mai pașnici – dar izbânzile din trecut nu garantează câștiguri viitoare. Nu toată omenirea își duce traiul pe Wall Street.

– Malcolm Gladwell

Detalii

Anul apariției: 2019
Format: 13.0 x 20.0 cm
Număr pagini: 112
Traducere: Bianca Stănescu
Autor: Alain de Botton, Matt Ridley, Steven Pinker, Malcolm Gladwell
Cod produs: 978-606-44-0262-2
Despre autor

Alain de Botton

Alain de Botton (n. 20 decembrie 1969, Zürich, Elveția) este un romancier, eseist și jurnalist britanic de origine elvețiană. În prezent trăiește în Londra. Cărțile sale, unele publicate și în România, au ajuns bestseller-uri în 30 de țări. Este, de asemenea, producătorul și realizatorul mai multor programe de televiziune.

Matt Ridley

Matt Ridley's books have been shortlisted for six literary awards, including the Los Angeles Times Book Prize (for Genome: The Autobiography of a Species in 23 Chapters). His most recent book, The Agile Gene: How Nature Turns on Nurture, won the award for the best science book published in 2003 from the National Academies of Science. He has been a scientist, a journalist, and a national newspap... >

Steven Pinker

Steven Arthur Pinker (n. 18 septembrie 1954) este un psiholog cognitiv canadian-american, lingvist și autor de științe populare. El este un susținător al psihologiei evoluției.

Specializările academice ale lui Pinker sunt cogniția vizuală și psiholingvistica. Subiectele sale experimentale includ imagini mentale, recunoașterea for... >

Malcolm Gladwell

Malcolm Timothy Gladwell CM este un jurnalist canadian de origine engleză, autor și vorbitor public. Este scriitor pentru The New Yorker din 1996. Malcolm Gladwell ocupă locul al II-lea în clasamentul global al celor mai influenți gânditori și strategi de management (Thinkers50, Editia 2009), înregistrând o urcare spectaculoasă de 16 poziții față de anul 2008. Succesul cărților sale, dar ș... >

citeşte mai mult