Bine ai venit!
|
| |

Liber arbitru

30,00 lei
Această carte inteligentă și succintă ne arată cum putem trăi într-o lume în care renunțăm la credința în liber arbitru.

Sam Harris (n. 9 aprilie, 1967) este un scriitor și cercetător în domeniul neuroștiinței. Este cunoscut pentru cărțile sale critice la adresa religiei. În 2009 a obținut un doctorat în neuroștiință la Universitatea din California efectuând studii ce mǎsoarǎ efectele credinței, necredinței și incertitudinii asupra creierului. Harris scrie pe bloguri ale unor publicații precum Washington Post, Huffington Post, sau Truthdig și a are multe articole publicate în presa americană, și anume, în Newsweek, New York Times, Los Angeles Times, Boston Globe precum și ziarul britanic The Times.

Împreună cu soția sa, Annaka Harris, a pus bazele fundației Project Reason, care are ca membrii personalități ca: Steven Weinberg, Peter Atkins, Richard Dawkins, Daniel Dennett, Rebecca Goldstein, Harold Kroto, Ian McEwan, Salman Rushdie.


Liberul-arbitru este o iluzie atât de convingătoare, încât oamenii refuză să creadă că nu există. Combinând date din neuroștiințe și psihologie, Sam Harris o distruge, în sfârșit. Ca toate cărțile lui, aceasta nu doar că te va zdruncina din temelii, ci îți va pune serios mintea la treabă. Citește-o: nu ai de ales!

Jerry A. Coyne

Genial și plin de duh, Sam Harris ne arată că poate spune în 13 000 de cuvinte mai mult decât zic alții în 100 000.

Oliver Sacks

Liber arbitru - Descriere și informații

Credința în existența liberului-arbitru se regăsește în orice aspect esențial al vieții unui om.

Cum să ne raportăm la legi, politică, religie, relații intime, moralitate sau la sentimente precum remușcarea sau împlinirea de sine, fără să fim convinși că orice persoană este sursa propriilor gânduri și acțiuni? Însă iată că avem dovezi ce ne arată că liberul-arbitru este o iluzie.

Sam Harris ne explică faptul că dezvăluirea acestui adevăr nu presupune subminarea moralității sau diminuarea importanței libertății sociale sau politice, dar poate și ar trebui să schimbe modul în care înțelegem să răspundem la întrebări cruciale din viața noastră.

Anul apariției: 2019

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 80

Copertă: Gabi Toma

Traducere: Cristina Drăgulin

Autor: Sam Harris

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0284-4