Bine ai venit!
|
| |
David Robson - Carte dezvoltare personală-Ebook Efectul anticipării - Curtea Veche Publishing
Digital

Carte dezvoltare personală-Ebook Efectul anticipării

Un nou mod de a gândi
Știai că persoanele care cred cu tărie că îmbătrânirea aduce înțelepciune trăiesc mai mult? Că talismanele chiar îmbunătățesc performanța sportivă? Că administrarea unui placebo, chiar și atunci când știi ce este, îți poate ameliora sănătatea?

DAVID ROBSON este jurnalist specializat în psihologie, neuroștiințe și medicină, interesat în mod special de limitele creierului, corpului și comportamentului uman. A lucrat ca editor la New Scientist și BBC Future, iar articolele sale au apărut în publicații precum The Atlantic, The Observer, The Washington Post și The Guardian. Locuiește la Londra.

Prima sa carte, Capcana inteligenței (apărută în limba română la Curtea Veche Publishing, în 2021), explorează rezultatele unor cercetări de ultimă oră privind inteligența și procesul de luare a deciziilor în diverse domenii, demonstrând că lipsa de modestie intelectuală poate avea consecințe grave pe termen lung.

David Robson este o prezență constantă la festivaluri literare și de știință, podcasturi și emisiuni de radio din Marea Britanie și străinătate.

Ideea centrală a cărții lui Robson este că efectul anticipării nu e o ciudățenie a minții omenești, ci un aspect fundamental al interacțiunii noastre cu realitatea. Rezultatul imersării în această perspectivă este surprinzător de puternic.

Oliver Burkeman

O descriere interesantă a rolului așteptării (și al percepției, în general) într-o vastă panoramă de trăiri. O carte bine scrisă, bazată pe știință, și o lectură captivantă. Mi-a plăcut la nebunie!

Dr. Mithu Storoni

O explorare fascinantă a felurilor în care creierul ne poate sabota sau, dimpotrivă, salva.

Salon

O carte care îmbină cercetarea de ultimă oră cu talentul de povestitor.

Kirkus Reviews

Efectul anticipării este o carte de neratat, care arată cum ne putem folosi cu toții puterea creierului pentru a ne îmbunătăți viața. Fie că este vorba despre condiție fizică, anxietate, exerciții fizice sau dietă, David Robson explorează direct și antrenant modul în care ceea ce ne așteptăm să se întâmple are un rol mult mai important decât am fi crezut și ne spune cum să ne folosim de această putere pentru a ne spori starea de bine.

Melissa Hogenboom

Spre deosebire de numeroasele cărți pseudoștiințifice despre puterea așteptărilor, Robson investighează „efectul anticipării“ prin experimente și studii bine documentate. Un excelent punct de plecare pentru cititorii interesați de puterea minții.

Publishers Weekly

Efectul anticipării m-a făcut să-mi dau seama că-mi valorific mult mai puține funcții ale creierului decât ar trebui. Ceea ce descoperă oamenii de știință despre legătura dintre minte și performanță este pur și simplu incredibil. Iar David Robson reușește să organizeze cercetările pe această temă într-un manual convingător, pentru o viață mai bună.

Gayle Allen

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Carte dezvoltare personală-Ebook Efectul anticipării - Descriere și informații

Sunt doar câteva exemple care ilustrează puterea colosală a efectului anticipării – ceea ce credem că se va întâmpla chiar are puterea de a schimba cursul evenimentelor. Efectul anticipării este o incursiune în laboratoarele de neuroștiințe ale prezentului care demonstrează că felul în care gândim ne modelează fiecare aspect al vieții și că în creier se află cheia pentru deblocarea întregului nostru potențial.

Reunind studii de caz fascinante și concluzii ale unor cercetări inedite, Efectul anticipării dezvăluie noi tehnici pe care putem să le folosim cu toții ca să ne îmbunătățim condiția fizică, productivitatea, inteligența, sănătatea și, poate, să atingem fericirea.

Anul apariției: 2024

Format: e-book

Traducere: Alina-Gabriela Rudeanu

Autor: David Robson

Titlu original: The Expectation Effect

Format ediție: Digital

ISBN : 978-606-44-1643-8