Plante şi mirodenii - Un ghid al cunoscătorului

Colecție: In afara colecțiilor

Titlu original: The Connoisseur’s Guide to Herbs & Spices - Discover the World’s Most Exquisite Herbs & Spices

Traducător: Eugen Damian, Raul Cojocaru

Copertă: Griffon and Swans Productions (www.griffon.ro)

Anul apariției: 2008

Număr pagini: 160

Format: 15,5×22,7 cm

ISBN: 978-973-669-577-3

Plante şi mirodenii - Un ghid al cunoscătorului

Autor: Kathryn Hawkins

Stoc epuizat
33,72 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • Plante şi mirodenii – Un ghid al cunoscătorului cuprinde:



    Un ghid bine documentat ce conţine metode de preparare şi de folosire a nenumăratelor varietăţi de plante şi mirodenii mai cunoscute sau mai puţin cunoscute.



    Secţiuni ilustrate, prezentând principalele proprietăţi şi utilizări ale acestora, precum şi reţete pentru obţinerea unor arome unice.



    Un istoric al plantelor şi mirodeniilor, alături de sfaturi practice privind cultivarea şi recoltarea lor.



     



    Acest ghid de utilizare a plantelor şi mirodeniilor vă va ajuta să adăugaţi savoare şi calitate preparatelor culinare din bucătăria dvs. Alături de un istoric amănunţit, cartea cuprinde sfaturi legate de cultivarea, recoltarea şi păstrarea acestor ingrediente, precum şi descrierea modului în care sunt folosite în bucătăriile din întreaga lume.



    Dacă varietatea este aceea care dă culoare vieţii, atunci nu există o diversitate mai savuroasă a metodelor de a găti decât numeroasele posibilităţi oferite de nişte simple plante. De la busuioc la cimbru sau de la coriandru la salvie, utilizarea plantelor în bucătărie combină gusturi neaşteptate şi arome senzaţionale ce vă vor surprinde într-un mod plăcut papilele gustative.



    Plante şi mirodenii – Un ghid al cunoscătorului trece în revistă, de asemenea, cele mai exotice mirodenii din lume. Sunt prezentate, astfel, peste 50 de mirodenii utilizate la gătit, printre care clasicele turmeric, şofran, busuioc şi coriandru, sau cele folosite pentru aluaturi, precum nucşoara, cuişoarele sau scorţişoara.



    Fiecare secţiune explică proprietăţile fundamentale ale plantelor şi mirodeniilor, ca şi întrebuinţările lor culinare. Sunt incluse reţete care le pun în valoare calităţile şi informaţii privitoare la combinaţii de mirodenii, diverse soiuri de ardei iute ori de muştar.



    KATHRYN HAWKINS este o apreciată autoare din domeniul alimentaţiei şi al gastronomiei şi fost editor al secţiunii culinare a revistei Woman’s Own.



    A scris până acum mai multe cărţi, printre care The Book of Light Chinese Dishes şi Claypot Cookery.