Bine ai venit!
|
| |
Jamie Oliver - Super food în fiecare zi - Curtea Veche Publishing
-25%
Hardcover

Super food în fiecare zi

93,75 lei 125,00 lei
Cartea cuprinde numeroase reţete echilibrate, bogate, care vă vor domoli foamea și vă vor încânta papilele gustative.

Fenomen global al gătitului și al campaniilor culinare, Jamie Oliver a inspirat milioane de oameni să prepare hrană proaspătă și delicioasă, de la zero. 

Jamie Oliver este un fenomen global în ceea ce privește gătitul și campaniile din domeniul culinar. De-a lungul unei cariere de 24 de ani ca prezentator de televiziune și autor de cărți de bucate, a vândut peste 48 de milioane de exemplare în lumea întreagă și a atins o audiență globală estimată la 67 de milioane de telespectatori în 182 de teritorii. Rezultatul? Jamie a inspirat milioane de oameni să se simtă bine preparând hrană proaspătă și delicioasă, de la zero. 

Prin organizația sa, Jamie și-a stabilit un obiectiv ambițios: să înjumătățească nivelul obezității infantile din Regatul Unit al Marii Britanii până în 2030, îmbunătățind totodată sănătatea și starea de bine a tuturor, prin intermediul hranei. Credința lui că businessul poate constitui o forță a binelui care să atragă schimbări pozitive în societate s-a concretizat în dobândirea certificării B-Corp de către Jamie Oliver Group în iulie 2020. 

Cu 26 de cărți de bucate devenite bestselleruri la activ, Jamie este cel mai bine vândut autor de non-ficțiune din istoria Regatului Unit. În topul național al celor mai bine vândute 20 de cărți din ultimul deceniu (2010–2020), Jamie figurează cu trei cărți de bucate: pe locul 4, 30 Minute Meals (Gătește în 30 de minute cu Jamie, Curtea Veche Publishing, 2012), pe locul 16, 5 Ingredients (5 ingrediente, Curtea Veche Publishing, 2017) și pe locul 17, 15 Minute Meals (Gătește în 15 minute cu Jamie, Curtea Veche Publishing, 2013). În 2022, Jamie și-a lansat în Marea Britanie cartea ONE: Simple One-Pan Wonders, iar în 2023, Curtea Veche Publishing iese în întâmpinarea fanilor români cu traducerea acestui volum. 

Pe lângă activitatea editorială și de televiziune, Jamie ține legătura cu publicul prin intermediul multiplelor platforme digitale, apărând în materiale create în exclusivitate pentru website-ul jamieoliver.com, canalele de YouTube Jamie Oliver și pentru o varietate de rețele de socializare. JUM, aplicație intitulată după numele său de alint din copilărie, s-a lansat în Regatul Unit în ianuarie 2022. 

Portofoliul lui Jamie Oliver cuprinde 60 de restaurante de succes în 22 de țări din întreaga lume, iar gama sa de produse culinare și de bucătărie este în continuă creștere, având practic de toate, de la ustensile de bucătărie până la produse comestibile, inclusiv ierburi & condimente, paste, sosuri și multe altele. 

***

Jamie a început să gătească la The Cricketers, pubul părinților săi din Clavering, Essex, când avea opt ani. La 16 ani a renunțat la școală ca să înceapă o carieră de bucătar care l-a purtat până la River Café, unde – povestea e deja celebră – a fost remarcat de o companie de televiziune. Așa a luat naștere conceptul Naked Chef. 

În 2001, Jamie a părăsit Naked Chef ca să își deschidă primul restaurant Fifteen, la Londra, lucru care a marcat începutul unei călătorii de 15 ani dedicate pregătirii tinerilor fără loc de muncă pentru meserii din industria cateringului. Câțiva ani mai târziu a avut inițiativa îmbunătățirii meselor oferite în școlile din Regatul Unit, rezultatul fiind o uriașă – și durabilă – schimbare în întregul sistem alimentar din școli. De atunci încoace, campaniile naționale și internaționale ale lui Jamie revoluționează modul în care oamenii își hrănesc familiile și pe ei înșiși, impulsionând atât guvernele, cât și industria să sprijine implementarea unor schimbări pozitive în educația alimentară și în sănătatea publică. Toate activitățile sale comerciale se străduiesc să promoveze și să definească noi standarde de excelență. 

În prezent, Jamie locuiește în Essex împreună cu soția sa, Jools, și cu trei dintre cei cinci copii ai lor. 

Super food în fiecare zi - Descriere și informații

Aceasta este cea mai personală carte pe care am scris o până acum și, pentru a o alcătui, am întreprins o atentă călătorie în lumea sănătăţii și a nutriţiei. Folosindu-mă de ceea ce cunosc cel mai bine – o mulţime de reţete culinare incredibile –, am speranţa ca volumul de faţă să vă ajute să duceţi o viaţă cât mai sănătoasă, fericită și împlinită. Mâncarea este făcută pentru a fi savurată, împărţită cu alţii, pentru a fi un motiv de sărbătoare, iar preparatele culinare sănătoase și hrănitoare trebuie să fie atrăgător colorate, delicioase și amuzante. În plus, pentru că am studiat intens tot ce ţine de domeniul nutriţiei, vă asigur că nu puteţi greși, indiferent ce aţi alege de aici. Este de ajuns să culegeţi doar câteva idei din acest volum – ele vă vor schimba felul în care vă raportaţi la mâncare, înarmându-vă cu informaţiile de care aveţi nevoie pentru a avea succes în domeniul culinar.

Cu drag, JamieJamie Oliver este un fenomen global în domeniul culinar și al campaniilor pe această temă. În peste șaptesprezece ani de carieră în televiziune și în domeniul editorial, Jamie a convins milioane de oameni să îndrăgească gătitul și să aleagă mâncare proaspătă, sănătoasă, delicioasă. Organizaţia sa caritabilă, Jamie Oliver Food Foundation, și evenimentul anual Food Revolution Day își doresc să îmbunătăţească viaţa oamenilor de pretutindeni printr-o educaţie aprofundată în privinţa alimentaţiei.

Jamie a început să gătească în pubul părinţilor săi, Cricketers, din Clavering, în Essex, pe când avea opt ani. După absolvirea școlii, și-a început cariera de maestru bucătar, ajungând la River Café, unde a fost remarcat de o companie de producţie TV – astfel s-a născut seria Bucătarul se dezbracă... de secrete.

În 2001, Jamie a părăsit televiziunea pentru a-și deschide restaurantul Fifteen, la Londra, unde formează tineri defavorizaţi în meserii din industria cateringului. Câţiva ani mai târziu, a condus mișcarea ce promova schimbarea calităţii meniurilor în cantinele școlare din Marea Britanie, revoluţionând astfel sistemul alimentar din învăţământ. Fundaţia lui coordonează restaurantul Fifteen și programul de ucenici din Londra, plus restaurantele de același tip din Cornwall și Amsterdam, implicându-se activ în dezvoltarea abilităţilor tinerilor în arta gătitului prin centrele Ministry of Food, deschise de Jamie în Marea Britanie și Australia.

A creat, de asemenea, cursul gimnazial „Abilităţi pentru gătit acasă“, al Consiliului pentru Educaţie în Afaceri și Tehnologie, ca și proiectul „Grădina din bucătărie“, un program dedicat claselor primare, care transformă în realitate magia cultivării și preparării hranei. Fundaţia sa activează și în SUA, unde luptă pentru o educaţie alimentară mai bună în școli, în companii, în comunităţi, folosind parteneriate locale, pentru ca de programele ei să beneficieze cât mai multe persoane.

Anul apariției: 2016

Format: 18.9 x 24.6 cm

Număr pagini: 314

Copertă: cartonată

Autor: Jamie Oliver

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-588-911-8

Cărți de același autor
-25%
Hardcover

Să gătim cu Jamie
-25%
Hardcover

ONE

111,75 lei

149,00 lei

-25%
Hardcover

Comfort food

75,00 lei

100,00 lei

-25%
Hardcover

VEG

90,00 lei

120,00 lei

-25%
Hardcover

7 FELURI

90,00 lei

120,00 lei

Super food în fiecare zi - Cărți asemănătoare