Bine ai venit!
|
| |
Alan Watts - Carte dezvoltare personală-Zen - Curtea Veche Publishing
-30%

Carte dezvoltare personală-Zen

24,50 lei 35,00 lei
Cititorul occidental pătrunde într-o lume fascinantă, cu totul nouă și se familiarizează fără efort cu idei, mentalități și concepții artistice complet diferite de acelea cu care a fost obișnuit.

Alan Watts (1915–1973)  a fost un filozof englez, scriitor și orator de renume internațional. În tinerețe a devenit pasionat de Orient, scriind mai întâi articole pe această temă, apoi publicându‑și prima carte. În 1938 s-a mutat la New York și apoi la Chicago. După câțiva ani în care a activat acolo ca preot anglican, a părăsit Biserica. A predat apoi la American Academy of Asian Studies din San Francisco. Alan Watts a fost profund atașat de filozofiile indiene și de gândirea taoistă. Este cunoscut mai ales pentru interpretarea filozofiei asiatice pe înțelesul Occidentului. Lucrările sale abordează în special aplicarea în viața de zi cu zi a învățăturilor budismului zen.

Munca lui Watts este dusă mai departe de fiul său, Mark, cel care, prin intermediul Alan Watts Electronic University, colectează și dă o nouă viață celor peste 200 de lecturi publice și seminare înregistrate de tatăl său între 1958 și 1973. 

Watts este, probabil, cel mai important interpret occidental al gândirii orientale pentru lumea contemporană.

The New York Times

Opera fundamentală a unui mare gânditor religios.

San Francisco Book Review

Fost preot anglican devenit erudit al zenului, Watts este în același timp un stilist desăvârșit; deși glasul și râsul său celebru ne lipsesc acum, ne-a rămas viziunea sa pătrunzătoare asupra budismului, iar cuvintele lui s-au transformat în literatură de înaltă clasă.

Publishers Weekly

Zenul este viața însăși inserată în țesătura existenței cotidiene.

The New York Times

Deși publicată pentru prima dată când Watts avea puțin peste treizeci de ani, această carte rămâne esențială prin impactul ei asupra operei ulterioare a autorului.

Booklist

„Stilul zen deplânge aglomerarea dintr-o imagine sau dintr-o cameră“, spunea Alan Watts. În acest sens, volumul de față întruchipează, minimalist, estetica zenului. Precum tușele de penel dintr-o pictură japoneză, cuvintele sunt folosite moderat și aranjate cu precizie, fără detalii inutile.

New World Library

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Carte dezvoltare personală-Zen - Descriere și informații

O carte deja clasică, Zen este una dintre cele mai cunoscute introduceri în acest curent de gândire asiatic. Și, totodată, una cât se poate de accesibilă și sintetică. În doar câteva capitole scurte, în care plasează zenul în contextul mai larg al spiritualității Orientului Îndepărtat, Alan Watts redă cu o limpezime remarcabilă principalele trăsături ale unei filozofii al cărei caracter esențial este voit paradoxal, obscur și ambiguu.

Anul apariției: 2021

Format: 11 x 16 cm

Număr pagini: 96

Traducere: Cezar Florea

Autor: Alan Watts

Titlu original: Zen

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0921-8