Bine ai venit!
|
| |
Helen Oyeyemi - Ebook Insule de pace - Curtea Veche Publishing
Digital

Ebook Insule de pace

O călătorie cu trenul, presărată cu mistere și personaje enigmatice, la capătul căreia aflăm, poate, ce înseamnă să vezi cu adevărat pe cineva.

HELEN OYEYEMI este autoarea volumului de povestiri What Is Not Yours Is Not Yours, câștigător al Premiului Pen Open Book, precum și a altor nouă romane. În 2010 a câștigat Premiul Somerset Maugham, iar în 2012, Premiul Hurston/Wright Legacy. Locuiește în Praga.

Cartea este eliptică, bizară și amuzantă și, în ciuda decorului său gen Wes Anderson, este o poveste de avertizare foarte sumbră. Evocă faptul că eșecul în a înțelege sinele esențial al cuiva este pernicios și contagios. Această poveste cu trenuri devine o comedie de maniere construită în jurul celei mai grave încălcări posibile a etichetei: refuzul, la propriu, de a vedea pe cineva.

Vulture

Oyeyemi a creat încă o dată un basm modern stratificat, plin de povești interconectate și de legături neașteptate între personajele sale vibrante.

Booklist

Călătoria romantică a unui cuplu se transformă într-un alt fel de aventură în acest roman uluitor.

The Guardian

Personaje surprinzătoare, evenimente stranii și mistere abundă în această delicios de trăsnită scriere a lui Oyeyemi. Este un roman captivant și plin de imaginație, care oferă la tot pasul perspective neobișnuite.

Publishers Weekly

Încântătoare... cea mai surprinzătoare, derutantă și ciudat de introspectivă călătorie de cuplu din istoria literară recentă.

Entertainment Weekly

Oyeyemi este o maestră a salturilor de la un gând la altul și a inferențelor surprinzătoare, a schimbării vitezelor, iar structura poveștii are calitatea bulversantă de a-ți crea senzația că mergi printr-un vehicul în mișcare în timp ce ții în mână o ceașcă plină de ceai fierbinte.

The New York Times Book Review

Bine ați revenit în mediul magic și amețitor al ficțiunii lui Oyeyemi, în care ușile batante se dau de perete, iar revelațiile sunt ca păpușile Matrioșka.

O, The Oprah Magazine

O sălbatică țară a minunilor, plină de vizuini de iepure care par să nu ducă nicăieri și care, totuși, au legătură între ele.

Ploughshares

Oyeyemi forțează din nou granițele romanului... O poveste suprarealistă despre iubire, inimi frânte și fantomele trecutului.

Kirkus Reviews

Delicios de ciudat și de excentric... ba chiar ușor iritant, în mare parte din cauza alegerii lui Oyeyemi de a ascunde adevărul, astfel încât să-ți mențină interesul, să fii dornic să descoperi misterul.

Chicago Review of Books

Romanul țese un drum romantic și suprarealist prin visul febril al imaginației lui Oyeyemi.

Esquire

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Ebook Insule de pace - Descriere și informații

Un cuplu primește cadou pentru luna de miere o călătorie la bordul unui tren neobișnuit. Și acesta este singurul lucru de care poți fi sigur atunci când pătrunzi în lumea creată de Oyeyemi, misterele acumulându-se cu fiecare pagină. Manguste pe post de animale de companie, bărbați alergând în clădiri în flăcări pentru a salva oameni care se dovedesc a nu fi acolo, tablouri care-și schimbă compoziția în funcție de privitor, artiști excentrici, un testament cu bucluc și, mai ales, prezența/absența unui personaj enigmatic, în legătură cu care personajele nu pot cădea de acord dacă există sau nu.

Helen Oyeyemi construiește un univers oniric unde totul este posibil, dar în care cititorul nu se rătăcește, ci dă nas în nas cu dorințe pe care nici nu știa că le are.

Anul apariției: 2023

Format: e-book

Traducere: Oana Zamfirache

Autor: Helen Oyeyemi

Titlu original: Peaces

Format ediție: Digital

ISBN : 978-606-44-1469-4