Bine ai venit!
|
| |
Carlos Fuentes - Ebook Crezul meu - Curtea Veche Publishing
Digital

Ebook Crezul meu

O serie de eseuri ordonate alfabetic despre pasiunile și idealurile unuia dintre cei mai mari scriitori ai Mexicului.

CARLOS FUENTES (1928–2012) a fost unul dintre cei mai reprezentativi scriitori ai Boomului latino-american. Opera sa, elogiată de critici, a fost tradusă și publicată în peste patruzeci de țări. În afară de romane, a scris și numeroase povestiri, eseuri, piese de teatru și scenarii de film. Considerat un punct de referință al culturii mexicane, s-a implicat în viața politică și socială din țara sa și a ținut conferințe la universități de prestigiu ca Princeton, Harvard, Columbia și Cambridge.

Printre numeroasele premii și distincții care i s-au acordat se numără Premiul Rómulo Gallegos, Premiul Alfonso Reyes, Premiul Cervantes, Premiul Grinzane Cavour, Premiul Príncipe de Asturias pentru Literatură, Premiul Galileo și Legiunea de Onoare franceză.

Dintre cărțile sale, la Curtea Veche Publishing au fost traduse și vor fi reeditate Voința și noroculJilțul vulturului și Crezul meu.

Fuentes ne oferă un alfabet personal al autorilor pe care îi iubește, al politicilor pe care le adoptă și al câtorva convingeri estetice și filozofice pe care le-a dezvoltat de-a lungul vieții.

The Telegraph

O pasiune acerbă pentru literatură și artă. […] Crezul lui Fuentes reunește multe dintre temele și preocupările unei vieți literare intense și dinamice.

The Herald

Crezul meu este tipul de carte apreciată de cititorii experimentați: personală, idiosincratică, înțesată de anecdote și citate ilustrative, digresivă, lirică, apetisantă, surprinzătoare și înțeleaptă deopotrivă.

The Washington Post

Când îl citești pe Fuentes e ca și cum te-ai nimeri sub tavanul Capelei Sixtine: complexitatea și măreția acestei creații îți taie răsuflarea.

The Denver Post

O carte bogată, mustind de imaginație – frânturi din sufletul lui Fuentes.

Financial Times

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Ebook Crezul meu - Descriere și informații

O confesiune magistrală aflată la granița dintre intimitatea unui jurnal și densitatea unei autobiografii, Crezul lui Fuentes ne poartă pe urmele artei și istoriei până la cele mai importante evenimente care i-au conturat lumea și pasiunile. O carte multifațetată, în care autorul mexican construiește o hartă trasată din gânduri și amintiri, alternând teme precum iubirea și prietenia cu pasaje despre Buñuel, Faulkner și Wittgenstein.

Alături de comentariile incisive despre politica și cutumele societății latinoamericane, regăsim fragmente eclatante despre coliziunea dintre două lumi, precum și dezvăluiri intime despre nașterea propriilor copii, relația cu Dumnezeu și cu moartea. Un volum din care transpare pasiunea și care surprinde claritatea și inteligența unui scriitor care, potrivit lui Gabriel García Márquez, a crezut mereu în „destinul profetic al literaturii“.

Anul apariției: 2023

Format: e-book

Traducere: Simona Sora

Autor: Carlos Fuentes

Titlu original: En Esto Creo

Format ediție: Digital

ISBN : 978-606-44-1490-8