Bine ai venit!
|
| |
Trei minute de filozofie
Hardcover

Trei minute de filozofie

60,00 lei
În trei minute pe ceas, reflectează la nebunia înțelepților împreună cu Erasmus din Rotterdam, privește piatra înflorind alături de Paul Celan, pune culoare cu Picasso și zăbovește preț de o cafea cu Gertrude Stein. La final, te vei fi (re)întâlnit cu tine însuți.

Fabrice Midal

Fabrice Midal (n. 1967) este filozof, istoric de artă, eseist și editor, specialist în tipurile de violență specifice vieții cotidiene (burnout, manipulare, dependențele de digital) și una dintre cele mai importante figuri ale practicii meditației din Franța. În această calitate, a fondat în 2006 École occidentale de méditation (Școala occidentală de meditație) – nu pentru a transmite o practică menită să ne calmeze, să ne golească mintea sau să ne facă să ne izolăm într-o bulă străină de realitate, ci pentru a ne ajuta să facem față acestor violențe într-un mod cât se poate de concret. Din această perspectivă, se declară adept al budismului laic.

Tatăl filozofiei binelui rupe din nou gura târgului! Cartea lui este o invitație la descifrarea a patruzeci de citate pline de inspirație, care le aparțin unor gânditori, prozatori, pictori și poeți a căror încurajare pentru cititori este să gândească. Diferit.

l’Express

Un remediu fantastic împotriva grijilor cotidiene și a gândurilor noastre neiertătoare.

Elle

Cu ajutorul a patruzeci de citate din operele unor gânditori, artiști și filozofi, Midal ne propune să facem față dificultăților de zi cu zi, îndrăznind să accesăm câteva experiențe originale și mai la îndemână decât am fi crezut.

Psychologies

Trăiască filozofia care ne face să ne simțim mai bine!

Grazia

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Filozofia are darul de a ne împinge nu atât să găsim răspunsuri, cât să formulăm întrebările potrivite. De câte ori nu am auzit în jurul nostru experți care ne recomandă ce să facem ca să ne îmbunătățim viața, calitatea timpului petrecut împreună sau alegerile personale? Or, căutarea filozofică este exact opusul acestei tendințe acaparatoare; ea ne îndeamnă să găsim sursele umanității din noi prin recursul la reflecție și curaj.


Fabrice Midal, un esprit libre prin excelență, ne propune în Trei minute de filozofie să renunțăm la ideile preconcepute și să analizăm, pas cu pas, patruzeci de citate din textele unor gânditori care au schimbat normele societății și au propus diferite definiții ale libertății. De la Socrate și Aristotel până la James Baldwin, Matisse sau Toni Morrison, cartea lui Midal este un periplu istoric și cultural pe cât de captivant, pe atât de folositor, încurajându-ne astfel să gândim și să simțim totul un pic diferit.

Anul apariției: 2021

Format: 14 × 21 cm

Număr pagini: 256

Copertă: Cartonată

Traducere: Ioana Manolache

Autor: Fabrice Midal

Titlu original: Trois minutes de philosophie pour redevenir humain

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-1092-4