Bine ai venit!
|
| |
Fabrice Midal - Ebook Cum să-ți păstrezi seninătatea când totul în jur se prăbușește - Curtea Veche Publishing
Digital

Ebook Cum să-ți păstrezi seninătatea când totul în jur se prăbușește

O nouă carte de Fabrice Midal, adică: o măsură meditație răsădită în cultura occidentală, o măsură filozofie golită de conceptele greoaie și încă ceva – acel quelque chose care face ca lectura să te lase cu o luminoasă stare de aerisire interioară.
Fabrice Midal este filozof, istoric de artă, eseist și editor. În cele câteva zeci de cărți care îi poartă semnătura, scrie despre Socrate și Hristos, Caravaggio și Jackson Pollock, Donald Trump și Kim Kardashian. Este unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai practicii meditației în Franța, pledând pentru o abordare modernă a ei, care să răspundă nevoilor reale ale occidentalului contemporan. Din acest punct de vedere, se declară adept al budismului laic, iar în calitate de specialist în tipurile de violență specifice vieții cotidiene (burnout, manipulare, dependențele de mediul digital), a fondat în 2006 École occidentale de méditation (Școala occidentală de meditație). Scopul acestei organizații se abate de la dezideratele budismului tradițional, propunând în schimb abordări și metode simple care să îi ajute pe doritori să facă față violenței cotidiene într-un mod cât se poate de concret. Este o figură extrem de populară în Franța, titlurile lui fiind vândute în sute de mii de exemplare. Dintre cărțile sale, la Curtea Veche Publishing au apărut Cum să ți se rupă à la française, Scapă-ți pielea! Devino narcisist, Trei minute de filozofie, Oare sunt hipersensibil?, Cum să-ți păstrezi seninătatea când totul în jur se prăbușește și Cele cinci porți spre propria spiritualitate. Pe site-ul personal, fabricemidal.com, sunt disponibile mai multe informații despre autor, precum și un newsletter, o serie de înregistrări și un curs online de meditație dedicat hipersensibililor.

Fabrice Midal e un camarad simpatic.

Psychologies

O carte limpede și eliberatoare.

Psy Positive

Avem aici câteva sfaturi echilibrate, din care învățăm cum să facem pace cu noi înșine.

Elle

Iată o carte ca o gură de aer proaspăt, într-un gen literar în care ideile sunt uzate și ne dau impresia că am citit deja totul.

Le Magazine Littéraire

Fericirea e o călătorie, nu o destinație, așa afirmă filozoful. Cartea lui ne îndeamnă să atacăm realitatea cu pas hotărât și cu entuziasm.

Madame Figaro

Ce bine e să te tragi din când în când deoparte, însoțit de viziunea clară și optimistă a lui Fabrice Midal!

Happinez

Fabrice Midal schițează un drum către fericire. Urmați ghidul.

Femina

Un text care te înviorează și te ajută să repornești cu dreptul.

Santé Magazine

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Ebook Cum să-ți păstrezi seninătatea când totul în jur se prăbușește - Descriere și informații

Când totul în jur se duce de râpă, cel mai neinspirat e să-ți spui că va fi bine. Iată o primă doză de șoc cu care Fabrice Midal, al cărui sport preferat rămâne să zdruncine idei primite de-a gata, ne arată nebănuitele posibilități pe care le avem ca ființe umane. Dar pe care adeseori nu le vedem, pentru simplul motiv că așa ne-am obișnuit. Inamic declarat al tocirii mintale și sufletești, proful de meditație à la française ne provoacă mai întâi la nivel uman: ne explică de ce frica și angoasa sunt firești, de ce o existență fără negativitate n-ar avea nici gust, nici haz, de ce slăbiciunile sunt bune, iar responsabilitatea personală și demnitatea sunt de apărat cu orice preț, ne dezvăluie în ce constă înțelepciunea homarului și ne spune povestea unui prinț care se credea curcan. Dar ne stârnește și intelectual: se ia de guler cu Epictet, ne trimite la Shakespeare, la Descartes, la Hannah Arendt și la Sartre, ne plimbă prin Parisul ocupat de germani și prin America precară din fotografiile lui Diane Arbus.

Convins că locul unei existențe fericite e între ordine și haos și că-n viață, până la urmă, e ca-n bucătărie, Fabrice Midal scrie un nou eseu revigorant, de citit toată ziua. Paginile lui ne încurajează să ne lăsăm seduși de posibilitate și ne invită la o linguriță de filozofie, ca să ne fie mai bine cu noi și cu lumea.

Anul apariției: 2023

Format: e-book

Traducere: Anca-Maria Pănoiu

Autor: Fabrice Midal

Titlu original: Comment rester serein quand tout s'effondre

Format ediție: Digital

ISBN : 978-606-44-1560-8