Bine ai venit!
|
| |
Nassim Nicholas Taleb - Patul lui Procust - Curtea Veche Publishing
-25%
Hardcover

Patul lui Procust

Aforisme practice şi filozofice
30,00 lei 40,00 lei
Spirituale şi ireverenţioase, aforismele lui surprind cititorul, punându-i în faţă dezamăgiri pe care le trăieşte, cu siguranţă, fără însă a recunoaşte acest lucru.
Nassim Nicholas Taleb (născut în 1960 la Amioun, Liban) este statistician, practician în matematici financiare și epistemolog al probabilităților. În prezent este profesor de inginerie a riscului la Institutul Politehnic al Universității din New York. Înainte, a lucrat la Bursa din New York și la cea de la Londra timp de douăzeci și unu de ani și s a specializat în evaluarea riscurilor implicate de evenimentele rare și neprevăzute. În acest mediu a fost supranumit „disidentul de pe Wall Street“, iar experiența acumulată s a concretizat în teoria Lebedei Negre, despre evenimentele care au loc în ciuda unei probabilități infime. Scrisă în 2007, cea mai cunoscută dintre cărțile sale, Lebăda Neagră. Impactul foarte puțin probabilului, a fost vândută, în ediția originală, în peste trei milioane de exemplare și a fost tradusă în treizeci și una de limbi. Totodată, se consideră că autorul a anticipat în paginile ei criza bancară și economică ce avea să survină în 2008 în Statele Unite.

[Taleb scrie] într-un stil amintind în egală măsură de Stephen Colbert şi de Michel de Montaigne.

The Wall Street Journal

Cea mai profetică voce dintre toate.

GQ

Cel mai pregnant gânditor din lume.

Bryan Appleyard

De o strălucire cu totul aparte.

Niall Ferguson

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Patul lui Procust - Descriere și informații

Metafora antică a patului lui Procust îi serveşte lui Taleb pentru a-şi exprima ideile asupra tendinţelor negative ale civilizaţiei moderne: tendinţa de a modifica oamenii pentru a se adapta tehnologiei, de a învinui realitatea că nu se potriveşte modelelor economice gata făcute, de a inventa boli pentru a vinde medicamente, de a defini inteligenţa ca o trăsătură ce poate fi testată în clasă şi de a ne convinge că o slujbă plătită reprezintă altceva decât o formă modernă de sclavie.

Anul apariției: 2018

Format: 13.5 × 20.5 cm

Număr pagini: 112

Copertă: cartonată

Ediția: a II-a

Traducere: Cornelia Dumitru

Autor: Nassim Nicholas Taleb

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-0099-4