Bine ai venit!
|
| |
Norman E. Rosenthal - Carte dezvoltare personală-Super mintea - Curtea Veche Publishing
-25%

Carte dezvoltare personală-Super mintea

41,25 lei 55,00 lei
Cum să trăiești o viață mai bogată, mai fericită și mai performantă cu ajutorul meditației transcendentale.

Norman E. Rosenthal, născut în 1950 la Johannesburg, în Africa de Sud, este un reputat psihiatru și om de știință care susține conferințe în întreaga lume. Cărțile sale, devenite bestselleruri, abordează teme menite să îi inspire și să îi motiveze pe cititori în viața de zi cu zi. După ce a emigrat în Statele Unite, unde și­‑­a desăvârșit studiile medicale, a devenit cercetător principal la National Institute of Mental Health, iar ulterior, profesor practicant de psihiatrie la Georgetown University School of Medicine, fiind inclus astăzi, după mai bine de 30 de ani de carieră, în topul „Best Doctors in America“.

Tehnica meditației transcendentale (MT) a intrat în atenția psihiatrului mai cu seamă în ultimul deceniu, după ce fusese deja recunoscut pe plan mondial ca pionier în tratarea tulburării afective sezoniere, precum și a altor afecțiuni de natură emoțională. El însuși practicant al MT, a fost entuziasmat de beneficiile extraordinare pe care i le­‑­a adus acest tip de meditație, astfel că s­‑­a dedicat muncii laborioase de a o documenta, atât prin experimente științifice, cât și prin culegerea de informații din rândurile practicanților. A devenit profesor acreditat în MT, printre elevii săi numărându­‑­se diverse personalități – directori de companii, sportivi de top, regizori și actori renumiți. 

Preocupările în domeniu ale doctorului Rosenthal s­‑­au concretizat, mai întâi, în cartea Transcendence, publicată în 2011, bestseller New York Times. Ulterior, în urma bogatei experiențe pe care a dobândit-o în această tehnică de meditație, a publicat volumul de față, care s­‑­a bucurat imediat de un succes răsunător: Super Mintea a ajuns curând numărul 1 în topul bestsellerurilor Washington Post (în anul 2016).

Cu Super Mintea, Norman E. Rosenthal ne oferă un ghid de meditație dinamic, practic și convingător, indicându-ne feluritele căi prin care ea ne poate influența profund numeroase aspecte ale vieții – de la confortul emoțional și spiritual până la sporirea calităților intelectuale și a inventivității.

Arianna Huffington

Dacă aș putea să le prescriu câte o rețetă pentru meditația transcendentală tuturor pacienților mei, aș face-o negreșit!

Dr. Jennifer Ashton

Carte dezvoltare personală-Super mintea - Descriere și informații

În această carte, bine documentată științific, dr. Rosenthal ține o pledoarie în favoarea meditației transcendentale – pe care el însuși o practică și totodată o predă celor dornici să o deprindă. În sprijinul ideilor sale, autorul prezintă și numeroase mărturii și relatări ale experiențelor unor figuri celebre din lumea artistică, precum regizorii David Lynch și Martin Scorsese ori actrița Cameron Diaz și actorul Jerry Seinfeld.

Rosenthal susține că, deși poate părea paradoxal, extensia Super Minții atrage atât o stare de calm interior, cât și o energie sporită în rezolvarea problemelor cotidiene, pe lângă autenticitate, empatie, privire în perspectivă și ingeniozitate. Vorbim despre minte în forma sa maximă, care dobândește o coerență crescândă, înlesnind stabilirea unor conexiuni mult mai profunde între individ, lumea înconjurătoare și întregul Univers.

Anul apariției: 2019

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 464

Traducere: Andreea Vrabie

Autor: Norman E. Rosenthal

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0186-1