Bine ai venit!
|
| |
Autor

Norman E. Rosenthal

Norman E. Rosenthal - Carti

Norman E. Rosenthal, născut în 1950 la Johannesburg, în Africa de Sud, este un reputat psihiatru și om de știință care susține conferințe în întreaga lume. Cărțile sale, devenite bestselleruri, abordează teme menite să îi inspire și să îi motiveze pe cititori în viața de zi cu zi. După ce a emigrat în Statele Unite, unde și­‑­a desăvârșit studiile medicale, a devenit cercetător principal la National Institute of Mental Health, iar ulterior, profesor practicant de psihiatrie la Georgetown University School of Medicine, fiind inclus astăzi, după mai bine de 30 de ani de carieră, în topul „Best Doctors in America“.

Tehnica meditației transcendentale (MT) a intrat în atenția psihiatrului mai cu seamă în ultimul deceniu, după ce fusese deja recunoscut pe plan mondial ca pionier în tratarea tulburării afective sezoniere, precum și a altor afecțiuni de natură emoțională. El însuși practicant al MT, a fost entuziasmat de beneficiile extraordinare pe care i le­‑­a adus acest tip de meditație, astfel că s­‑­a dedicat muncii laborioase de a o documenta, atât prin experimente științifice, cât și prin culegerea de informații din rândurile practicanților. A devenit profesor acreditat în MT, printre elevii săi numărându­‑­se diverse personalități – directori de companii, sportivi de top, regizori și actori renumiți. 

Preocupările în domeniu ale doctorului Rosenthal s­‑­au concretizat, mai întâi, în cartea Transcendence, publicată în 2011, bestseller New York Times. Ulterior, în urma bogatei experiențe pe care a dobândit-o în această tehnică de meditație, a publicat volumul de față, care s­‑­a bucurat imediat de un succes răsunător: Super Mintea a ajuns curând numărul 1 în topul bestsellerurilor Washington Post (în anul 2016).