Bine ai venit!
|
| |
Howard Gardner - Perspective ale minții - Curtea Veche Publishing
-25%
Hardcover

Perspective ale minții

Teoria inteligențelor multiple
93,75 lei 125,00 lei
Gardner analizează mai multe tipare mintale și dovedește că un simplu test de IQ nu este relevant pentru a reflecta corect și complet abilitățile intelectuale ale unui individ.

Howard Gardner (n. 1943, Scranton, Pennsylvania), și-a luat licența în relații sociale în 1965, iar în 1971, doctoratul în psihologia dezvoltării. Este specializat în psihologie cognitivă, autor a peste treizeci de cărți și profesor la Harvard University Graduate School of Education. În urma studiilor în care a analizat mintea a sute de subiecți, printre care și persoane trecute prin accidente vasculare cerebrale, copii-minune, persoane cu autism sau cu sindromul savantului, Gardner a dezvoltat teoria inteligențelor multiple.

Conform teoriei lui Gardner, toți oamenii posedă anumite tipuri de inteligență, axate pe un anumit domeniu și dezvoltate în funcție de anumite abilități, care sunt localizate în diferite zone ale creierului (în emisfera stângă sau în cea dreaptă) și pot funcționa atât împreună, cât și separat.

De actualitate, atotcuprinzătoare și în multe privințe strălucită…

The New York Review of Books

Perspective ale minții este valoroasă nu atât prin răspunsurile pe care le propune, cât mai ales prin problemele importante pe care le ridică. Timpul petrecut reflectând la toate acestea e cu siguranță petrecut cu folos.

The New York Times

Datorită cărții Perspective ale minții, Gardner este deopotrivă apreciat și exploatat ca unul dintre cei mai renumiți teoreticieni ai educației la nivel mondial. Teoria sa despre inteligențele multiple ̶ inclusiv ideea că talentul muzical, cel sportiv și multe altele își au locul lor separat, dar sunt la fel de importante precum testele standard ̶ a inspirat zeci de cărți, articole, conferințe și planuri pedagogice pentru școlile publice.

The Washington Post

Amintiți numele lui Howard Gardner unei mulțimi de pedagogi, iar răspunsul primit va fi asemănător anvergurii unui star rock pentru adolescenți. Cultul lui Gardner a început cu cartea sa Perspective ale minții.

Newsweek

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Perspective ale minții - Descriere și informații

Perspective ale minții (publicată inițial în 1983) este cartea prin care Gardner face cunoscută și explică pertinent, cu exemple din diferite domenii, Teoria Inteligențelor Multiple, cea care a inspirat deopotrivă profesori, lideri în educație sau pedagogi să ia în considerare că avem de-a face cu mai multe tipuri de inteligență umană.


Conform teoriei lui Gardner, toți oamenii posedă anumite tipuri de inteligență, axate fiecare pe un anumit domeniu și dezvoltate în funcție de anumite abilități, care sunt localizate în diferite zone ale creierului (în emisfera stângă sau în cea dreaptă) și care pot funcționa atât împreună, cât și separat. Astfel, inteligența umană poate fi lingvistică, muzicală, spațială, logico-matematică, fizico-chinestezică, spațială sau personală.

Anul apariției: 2022

Format: 15 × 23 cm

Număr pagini: 896

Traducere: Bogdan Ghiurco

Autor: Howard Gardner

Titlu original: Frames of Mind. The Theory of Multiple Intelligences

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-1143-3