Bine ai venit!
|
| |
Autor

Alejandro Zambra

Alejandro Zambra - Carti

Alejandro Zambra (n. 1975), poet, eseist, scenarist și romancier chilian, a studiat literatura hispanică la Instituto Nacional General José Miguel Carrera și la Universidad de Chile. A urmat un masterat în studii hispanice la Madrid și a obținut titlul de doctor în literatură la Pontificia Universidad Católica de Chile. 

A debutat ca prozator în anul 2006 cu romanul Bonsái, care a fost recompensat cu Premiul Criticilor Literari din Chile. Au urmat La vida privada de los árboles (Viața necunoscută a copacilor, traducere de Liliana Pleşa Iacob, Curtea Veche Publishing, Bucureşti, 2017) și Formas de volver a casa, care s-au bucurat, de asemenea, de aprecierea criticii și a publicului. Facsímil, cea mai recentă operă a autorului chilian, este considerată de către The Guardian și The Irish Times una dintre cele mai bune cărți apărute în 2016. 

Cărțile lui Zambra au fost traduse deja în zece limbi și au primit prestigioase premii literare naționale și internaționale, precum Premio del Consejo Nacional del Libro y la Lectura (Chile, 2007 și 2012), Premio Altazor (Chile, 2012), Prins Claus Prijs (Olanda, 2013) și Premio Municipal de Literatura de Santiago (Chile, 2014).

În prezent, Alejandro Zambra predă literatura la Universitatea Diego Portales din Santiago, Chile.