Omon Ra

Descriere

Viktor Pelevin închină acest roman tuturor visătorilor, dar în special celor ale căror speranţe au fost deturnate și distruse de un regim politic ipocrit care a existat nu în întunericul cosmosului, ci în cel al unei ideologii antiumaniste. Omon Ra este o pledoarie pentru dreptul oricărui copil de a visa.
arrow-left

Toată viaţa mi-am dorit să mă înalț deasupra mulţimilor de muncitori şi ţărani, militari şi artişti, şi uite, acum, după ce-am fost suspen¬dat puțin aşa, în întunericul strălucitor, de firele invizibile ale destinului şi traiectoriei, am văzut că a ajunge un corp ceresc este cam acelaşi lucru cu a primi o condamnare pe viaţă, fiind obligat să stai închis într-un vagon de închisoare care merge fără oprire pe o cale ferată circulară.

– Viktor Pelevin

arrow-left

Ridiculizarea programului spaţial sovietic se îmbină cu o profundă dramatizare a năzuinţelor umane de a explora, a cuceri şi a transcende spaţiul.

– Kirkus Reviews

arrow-left

Această parabolă ingenioasă despre un tânăr cosmonaut căruia i se ordonă să facă sacrificiul suprem şi să se sinucidă după ce pilotează în secret o expediţie pe Lună este plină de umor absurd, de tuşe ironice şi maliţioase, ca şi de misterioasa frumuseţe a explorărilor spaţiale.

– Publishers Weekly

Detalii

Anul apariției: 2017
Autor: Viktor Pelevin
Traducere: Antoaneta Olteanu
Număr pagini: 176
Format: 15.0 x 21.0 cm
Cod produs: 978-606-440-021-5
Categorii: Cărți Byblos Autori străini Roman
Despre autor

Viktor Pelevin

Recunoscut drept unul dintre cei mai spectaculoşi scriitori ruşi contemporani, Viktor Pelevin s-a născut la Moscova în 1962. S-a înscris la Institutul Energetic din Moscova pentru a nu fi obligat să plece în armată, urmând totodată şi cursuri de scriere creativă la Institutul de Literatură „Maxim Gorki“. A lucrat o perioadă într-o agenţie de publicitate, precum şi ... >

Cărți de același autor

Cărți din aceleași colecții

Pachete

icon-favorite
215,00 lei
icon-favorite
1.074,98 lei
icon-favorite
152,00 lei
icon-favorite
155,00 lei
icon-favorite
291,00 lei
icon-favorite
227,00 lei
icon-favorite
93,00 lei
icon-favorite
245,00 lei
icon-favorite
257,00 lei

Produse asemănătoare