Zâtul

Descriere

Peisajul magic al basmelor rusești și realităţile luptei pentru supravieţuire constituie fundalul căutării de sine și al aventurilor tânărului Benedikt, într-o lume postapocaliptică, în care un regim totalitar a preluat puterea.
arrow-left

O capodoperă postmodernă de talia Sufletelor moarte, de Gogol, și a Focului palid, de Nabokov.

– The Times Literary Supplement

arrow-left

Zâtul are câte ceva din toate: este deopotrivă brutal și generos, particular și universal, sumbru și ilar, clasic și absolut inedit.

– Jonathan Safran Foer

arrow-left

Tragic și amuzant, tulburător și plin de speranţă, Zâtul este un excepţional și temerar portret al Rusiei, o naţiune ce poartă blestemul conducătorilor săi și binecuvântarea literaturii. Tatiana Tolstaia este una dintre aceste binecuvântări.

– Gary Shteyngart

arrow-left

Vitalitatea explozivă a imaginaţiei și ludicitatea debordantă o plasează pe Tatiana Tolstaia pe acea unică descendenţă de autori satirici și suprarealiști care se întinde de la Gogol până la Bulgakov.

– The New York Times Book Review

Detalii

Anul apariției: 2020
Format: 13.0 x 20.0 cm
Număr pagini: 304
Ediția: a II-a
Traducere: Luana Schidu
Autor: Tatiana Tolstaia
Cod produs: 978-606-44-0148-9
Despre autor

Tatiana Tolstaia

Tatiana Tolstaia s-a născut în 1951 la Sankt Petersburg (pe atunci, Leningrad), într-o familie de scriitori din care au făcut parte și Lev și Aleksei Nikolaevici Tolstoi.

După obținerea diplomei în limbi clasice la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg, Tatiana lucrează câțiva ani într-o editură din Moscova, iar pe la mijlocul anilor 1980 începe să publice p... >

Cărți de același autor

Pachete

icon-favorite
icon-favorite
93,00 lei
icon-favorite
245,00 lei
icon-favorite
261,00 lei
icon-favorite
159,00 lei
icon-favorite

Pachet

NLP
237,64 lei
icon-favorite
257,00 lei