Bine ai venit!
|
| |
Gill Tavner, Jane Austen - Rațiune și simțire - Curtea Veche Publishing
-25%

Rațiune și simțire

Repovestire
22,50 lei 30,00 lei
Așa multe poveşti extraordinare, așa multe personaje extraordinare, așa multe cărţi extraordinare! Citește aceste mici repovestiri ale celor mai fascinante cărţi ale lumii și vei descoperi că volumele din colecția Real Reads sunt o extraordinară încântare! Bine ai venit în lumea captivantă Real Reads!

Gill Tavner a fost profesoară de engleză înainte de a se apuca de scris, iar propriii copii erau mici. De asemenea, a predat limba engleză în Asia de Sud-Est, a lucrat ca meditator, a fost stagiară în departamentul de management al unei companii de asigurări, a fost ghid pentru turiști care făceau excursii în Africa, și-a condus propria afacere și a făcut tatuaje false pe Blackpool Pleasure Beach. Poate că această varietate de slujbe o face o scriitoare așa versatilă.

Jane Austen (16 decembrie 1775, Steventon, Regatul Unit - 18 iulie 1817, Winchester, Regatul Unit) a fost o romancieră engleză realistă din perioada romantică pre-victoriană. S-a nascut într-o familie din clasa de mijloc a nobilimii de tară, ale cărei obiceiuri alcătuiesc substanţa romanelor sale. Cea mai mică dintre cei opt copii ai lui George Austen, rectorul de la Steventon (Hampshire) şi ai Cassandrei Leigh Austen, Jane şi-a petrecut viata în mijlocul unei familii numeroase, cu rădăcini în câteva comitate engleze - Bath, Southampton, Londra.

I s-au publicat romanele Raţiune şi simţire (1811) Mândrie şi prejudecată (1813), Parcul Mansfield (1814), Emma (1815) şi Persuasiune. Acesta din urmă şi Mănăstirea din Northanger au apărut postum in 1818.


Elinor şi Marianne au o familie numeroasă şi mulţi prieteni, iar unele dintre acţiunile lor aproape că le bagă în bucluc.

Lauren, 9 ani

Rațiune și simțire - Descriere și informații

Marianne clocotește de pasiune; focul lui Elinor arde mocnit. Marianne îşi doreşte un bărbat care să aibă aceeaşi fire pasională ca a ei; Elinor este îndrăgostită de Edward Ferrars, un bărbat politicos, care se poartă frumos.


Sora lor mai mică, Margaret, ia parte cu uimire la bucuriile şi durerile din viaţa de adult a lui Marianne şi a lui Elinor. Oare Marianne este prea pasională sau Elinor este prea rece? Al cui exemplu ar trebui Margaret să îl urmeze?


Margaret observă pericolele prezentate de prieteni intriganţi şi iubiţi necinstiţi. Va fi raţiunea lui Elinor destul de puternică pentru a-şi putea proteja ambele surori sau sensibilitatea lui Marianne va provoca o tragedie?

Anul apariției: 2021

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 64

Ilustrații: Ann Kronheimer

Traducere: Elena Tătaru

Autor: Jane Austen, Gill Tavner

Titlu original: Sense and Sensibility

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1029-0