Roger Lancelyn Green
BIOGRAFIE

Roger Lancelyn Green (1918–1987) a fost biograf și romancier britanic. Provenind dintr-o familie înstărită și beneficiind de o educație aleasă, și-a descoperit pasiunea pentru lectură și pentru mitologie încă din copilărie, când își petrecea timpul în bogata bibliotecă a conacului în care trăia. A avut mai multe ocupații, precum cele de actor, bibliotecar și profesor.

Face parte din generația lui J.R.R. Tolkien și a lui C.S. Lewis (pe care l-a încurajat să își publice scrierile), alături de care a activat în clubul literar Inklings de la Oxford.

Lancelyn Green a repovestit, printre altele, miturile Greciei și ale Egiptului Antic, saga nordicilor și aventurile lui Robin Hood. I-a venit ideea de a adapta legendele bravilor Cavaleri ai Mesei Rotunde într-un moment în care nu existau versiuni pe înțelesul copiilor, iar după apariția ei în 1953, cartea a fost bestseller mai bine de un deceniu.

Scrierile sale au influențat operele mai multor scriitori contemporani celebri, precum Neil Gaiman și David Almond.

Regele Arthur și Cavalerii Mesei Rotunde
-5%
Descriere Legendele bravilor Cavaleri ai Mesei Rotunde sunt adunate aici sub semnul luptei dintre Bine și Rău, dintre puritatea sufletească și tentația de a-ți încălca jurământul, uneori chiar în numele iubirii.