Bine ai venit!
|
| |
Rosa Navarro Durán, Francesc Rovira - Don Quijote povestit copiilor - Curtea Veche Publishing
-15%

Don Quijote povestit copiilor

51,00 lei 60,00 lei
O repovestire înduioșătoare a aventurilor celui mai faimos cavaler rătăcitor din toate timpurile, semnată de Rosa Navarro Durán. Frumoasele ilustrații ale lui Francesc Rovira dau viață acestei povești despre puterea imaginației și despre refuzul de a renunța la visuri.

Rosa Navarro Durán (n. 1947) este filologă, profesoară emerită de literatură spaniolă la Universitatea din Barcelona. A făcut parte din juriile mai multor premii literare importante ale Spaniei (Premio Príncipe de Asturias de las Letras, 2000–2014; Premio Princesa de Asturias de las Letras în 2015, 2016, 2019 și 2020; Premio Miguel de Cervantes în 2012) și semnează mai multe adaptări pentru copii și tineri ale unor cărți clasice din literatura universală.

Francesc Rovira s-a născut la Barcelona în 1958, într-o familie numeroasă. A urmat Școala de Arte și Meserii din capitala catalană, dar, în realitate, a fost mai degrabă autodidact. A ilustrat sute de povești pentru mai multe edituri și a publicat desene în reviste pentru copii. De asemenea, a avut mai multe expoziții individuale și a participat la altele de grup, câștigând de două ori Premiul CCEI pentru Ilustrație. La Editura Edebé, a ilustrat, printre multe alte cărți, pe cele din colecția de succes „Clasicii, pe înțelesul copiilor“, în total 13 titluri.

O cale de a-i apropia pe copii de magnificul personaj Don Quijote. Cartea este plină de aventuri distractive, de vise, de magie și de învățăminte.

Amazon

Lectura nu este o obligație, ci o plăcere. Iar clasicii noștri sunt modelele noastre.

Rosa Navarro Durán

Don Quijote povestit copiilor - Descriere și informații

Vârstă recomandată: 8-14 ani


Don Quijote, un moșier dintr-un sătuc spaniol, considerat cam țăcănit de familie și vecini, pornește alături de servitorul său, Sancho Panza, într-o călătorie plină de aventuri și primejdii, cu scopul de a-i ajuta pe cei neputincioși și de a câștiga inima unei preafrumoase domnițe, pe nume Dulcineea del Toboso. Cavalerul și scutierul vor avea de înfruntat uriași, căpcăuni, vrăjitori, bandiți, bărbieri și alți cavaleri de temut, vor întâlni în drumul lor domnițe grațioase, duci și ducese, vor străbate tărâmuri îndepărtate, cu castele și palate, și vor da piept cu tot soiul de grozăvii.


Oare va ajunge Don Quijote la Dulcineea lui?

Anul apariției: 2021

Format: 19.5 x 24 cm

Număr pagini: 200

Copertă: Softcover

Ilustrații: Francesc Rovira

Traducere: Raluca Davicenco

Autor: Rosa Navarro Durán

Titlu original: El Quijote contado a los niños

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0800-6