Bine ai venit!
|
| |
Pavlos Matesis - Carte ficțiune-Ebook Mama câinelui - Curtea Veche Publishing
Digital

Carte ficțiune-Ebook Mama câinelui

De ce sunt în stare oamenii pentru a supraviețui, cât valorează un ideal și o ideologie, ce rămâne din marșul triumfal al Istoriei, iată câteva întrebări care răzbat din mărturisirile micii Raraou. Între patriotism și supraviețuire, care e calea corectă?

Pavlos Matesis (12 ianuarie 1933 – 20 ianuarie 2013) s-a născut în localitatea Divri din Peloponez (Grecia). A studiat actoria la Facultatea de Artă Dramatică din Atena și a scris piese de teatru, nuvele, romane și scenarii pentru seriale de televiziune. Totodată, a avut o bogată activitate de traducător. A debutat în literatură în 1964, cu piesa de teatru Stația, căreia i-a urmat, în 1967, piesa Ceremonia, încununată cu Premiul de Stat pentru Teatru.

Debutul său în proză (1987) l-a constituit nuvela Afrodita, iar în 1990 a devenit cunoscut în urma publicării romanului Mama câinelui, în care realizează o radiografie a societății grecești contemporane. În 1989, Primăria orașului Atena i-a decernat Premiul „Karolos Koun“ pentru piesa de teatru Îngrijitorul de plante.  Romanul Mama câinelui, cu numeroase reeditări de la publicare și până astăzi, a fost tradus în multe limbi și a fost inclus pe lista editurii engleze Quintet Publishing „1001 cărți ale literaturii universale de citit într-o viață“.   

O operă extraordinar de puternică.

Le Monde

Povestea pe care o spune Roubini, uneori frivolă, adesea copilăroasă și aparent simplistă, este povestea unui om în căutarea unei himere și devine o reflectare a unei țări care nu își poate vindeca rănile adânci provocate de războaie consecutive: Al Doilea Război Mondial, Rezistența și Războiul Civil – o țară încă amorțită de durere și incapabilă să se reinventeze.

Library Staff Picks

Mama câinelui... are adânca ambiguitate a marilor opere... o efuziune și o virtuozitate ce amintesc de Fellini.

La Quinzaine Littéraire

O lectură hipnotică și plăcută de la început până la sfârșit – exact așa cum ar trebui să fie un roman. Pavlos Matesis a scris o carte extraordinară.

Alan Sillitoe

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Carte ficțiune-Ebook Mama câinelui - Descriere și informații

Suntem în timpul celui de Al Doilea Război Mondial și locuitorii unui orășel grecesc se luptă pentru supraviețuire. Foametea e de neîndurat și mamele se prostituează pentru o bucată de pâine în plus pentru copiii lor, în timp ce tații au plecat să lupte pentru o cauză în care nu cred, într-un război fără întoarcere. Mizerie, sărăcie, multe speranțe, o lume care, atunci când devine copleșitoare, se continuă în imaginația unei fetițe care refuză să accepte că realitatea este și altceva în afară de frumusețe.


Când înduioșătoare, când amuzantă, Raraou, personajul central al acestei cărți, se prezintă dinaintea noastră și ne spune o poveste. E povestea propriei vieți, o viață măruntă care se intersectează cu alte destine, la fel de mărunte, toate prinse în vârtejul unei istorii necruțătoare.

Anul apariției: 2022

Format: e-book

Traducere: Claudiu Sfirschi-Lăudat

Autor: Pavlos Matesis

Titlu original: I mitera tou skylou

Format ediție: Digital

ISBN : 978-606-44-1260-7