Bine ai venit!
|
| |
Repetițiile
-25%

Repetițiile

50,25 lei 67,00 lei
Un roman istoric, de fapt atemporal, o istorie repetându-se la nesfârșit, care ne ajută să înțelegem esența poporului rus – și poate nu numai a lui.

Vladimir Șarov

Vladimir Șarov (1952–2018) a fost unul dintre cei mai apreciați romancieri ruși ai epocii contemporane. S-a născut la Moscova și a studiat istoria la Universitatea de Stat din Voronej. Și-a susținut doctoratul în 1984, cu o teză despre perioada Smuta și poliția de stat (Opricinina) a lui Ivan cel Groaznic. A susținut conferințe despre istoria, literatura și cultura rusă la universități internaționale, printre care Harvard, Oxford și Cambridge. A scris nouă romane, care au fost traduse în mai multe limbi. În 2014, i-a fost acordat Russian Booker Prize pentru romanul Возвращение в Египет (Întoarcere în Egipt).

Vladimir Șarov este un fenomen unic în literatura rusă. Pentru a înțelege Rusia, trebuie să-i citești romanele. Își simțea patria și istoria ei ca nimeni altul. Proza lui nu e doar suferință provocată de trecutul Rusiei, ci și un țipăt la gândul viitorului ei. Iar acest viitor este deja prezent.

Mihail Șișkin

Un roman extrem de original, plasat în vremurile în care oamenii erau exilați în Siberia. O alegorie a situației actuale din lumea largă. E vorba despre putere, despre uzul și abuzul de putere, despre confruntarea dintre puterea seculară și puterea religioasă… și despre natura poporului rus.

The Modern Novel

Repetițiile se dovedește un roman mult mai complex decât simpla poveste a punerii în scenă a unui spectacol, atrăgându-l pe cititor în locuri stranii. O călătorie insolită pe care merită s-o facem.

The Complete Review

Claritatea și sinceritatea narațiunii lui Șarov sunt deconcertante, aproape halucinante. Scrie ba cu umor, ba profund emoționant, atât de plin de durere nepotolită, provocându-te să-l recitești.

The New York Review of Books

Șarov, ale cărui ficțiuni istorice ne permit să ne confruntăm nu numai cu datele concrete, ci și cu realitățile emoționale și cu logica ascunsă a unui trecut chinuit, nu va fi uitat.

The Literary Review

Vezi mai mult

Vezi mai putin

În Moscova secolului al XVII-lea, Patriarhul Nikon a reconstituit Orașul Sfânt al Ierusalimului pe pământ rusesc și i-a poruncit unui regizor să pună în scenă cele mai importante evenimente din Noul Testament, pentru a grăbi astfel cea de-a Doua Venire a lui Cristos. Actorii sunt însă aleși dintre țăranii simpli, neinstruiți, și nimănui nu-i este îngăduit să joace rolul Mântuitorului. Anii trec fără ca Mesia să apară, actorii sunt persecutați, arestați, exilați și, în cele din urmă, copiii lor le preiau rolurile. În mod absurd sau poate revelator, repetițiile continuă, iar credința oamenilor rămâne neștirbită. Romanul se concretizează, astfel, într-o reflecție uluitoare asupra artei, istoriei, religiei și identității naționale.

Anul apariției: 2022

Format: 15 x 23 cm

Număr pagini: 320

Traducere: Raluca Davicenco

Autor: Vladimir Șarov

Titlu original: Репетиции

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1322-2