Bine ai venit!
|
| |
Brian S. Friedlander, Steven E. Tobias, Maurice J. Elias - Inteligența emoțională în educația copiilor - Curtea Veche Publishing
-15%

Inteligența emoțională în educația copiilor

38,25 lei 45,00 lei
Pornind de la principiile expuse de Daniel Goleman în bestsellerul său, Inteligenţa emoţională, autorii îţi propun metode inedite de educaţie, precum şi exerciţii practice care te pot ajuta într-un mod concret la creşterea şi dezvoltarea psiho-emoţională a copilului tău.

Brian S. Friedlander este profesor la Colegiul St. Elizabeth din Morristown, New Jersey, unde coordonează programe de educație asistată de tehnologie. În calitate de specialist în acest domeniu și de psiholog școlar, a elaborat numeroase programe și metodologii utile profesorilor și elevilor în activitatea de la clasă.

Steven E. Tobias este doctor în psihologie și director al organizației Center for Child and Family Development din Morristown, New Jersey. În calitate de expert în probleme care țin de dezvoltarea copilului, de aptitudinile sociale, de tulburările de atenție și de hiperactivitate, a lucrat mai bine de 25 de ani cu copii, părinți, familii și școli, arătându-se preocupat în mod special de situația celor defavorizați din punct de vedere emoțional și social.

Maurice J. Elias este profesor în cadrul Departamentului de Psihologie al Universității Rutgers, precum și director al câtorva programe de formare și de cercetare din cadrul aceleiași instituții. A fost președinte al Society for Community Research and Action/Division of Community Psychology din cadrul Asociației Americane de Psihologie și a primit de-a lungul timpului numeroase premii de profil, dintre care cel mai recent este Sanford McDonnell Award for Lifetime Achievement in Character Education.

Ține conferințe în Statele Unite ale Americii și în lume pe teme precum inteligența emoțională a elevilor, succesul școlar și dezvoltarea socio-emoțională, subiecte despre care a scris multe cărți pentru specialiști, părinți, educatori și chiar pentru copii. Colaborează cu Colegiul St. Elizabeth în elaborarea unui program online acreditat de instruire la clasă în ceea ce privește dezvoltarea socio-emoțională și a caracterului. 

Poate că cel mai mare atu al acestei cărţi este faptul că o veţi citi cu plăcere. Autorii dau dovadă de umor şi deschidere, astfel încât subiectul relaţiilor şi al dinamicii familiale devine unul savuros şi agreabil. Terminologia folosită pentru a reda conceptele şi ideile cuprinse în Inteligenţa emoţională în educaţia copiilor este extrem de accesibilă, fără pretenţiile unui limbaj excesiv de specializat. Cartea este înţesată cu exemple şi metafore pe care părinţii le vor recunoaşte cu siguranţă.

The Journal of Primary Prevention

Inteligența emoțională în educația copiilor - Descriere și informații

Vrei să afli secretele prin care să-ţi creşti copilul inteligent şi echilibrat? Vrei să te foloseşti de înclinaţia lui naturală spre ludic şi experimentare, cu scopul de a-l învăţa lucruri noi? Îţi doreşti să-i insufli şi să-i cultivi diverse valori şi să-l faci să înţeleagă că eşti în permanenţă lângă el, sprijinindu-l? Te interesează să valorifici fiecare moment petrecut în compania lui şi să-l faci să dobândească aptitudini de viaţă esenţiale, pentru a ajunge un adult puternic şi independent?


În lucrarea de faţă, părinţii sunt sfătuiţi să-şi înveţe copiii să fie flexibili, creativi, empatici şi să-şi exprime sentimentele, precum şi să-i responsabilizeze şi să le insufle valori esenţiale. Scopul declarat al autorilor este acela de a-i ajuta pe părinţi să folosească principiile inteligenţei emoţionale cu răbdare şi perseverenţă, să facă uz de intuiţie, dar mai ales să întreţină legătura afectuoasă cu copiii lor. Dacă doreşti să-ţi creşti copilul în aşa fel încât, mai târziu, să devină o persoană echilibrată, să păşească prin viaţă cu încredere şi optimism, să fie împlinită emoţional şi adaptată societăţii în care trăieşte, vei vedea, citind Inteligenţa emoţională în educaţia copiilor, că obiectivul tău este atât plăcut, cât şi uşor de atins!


Anul apariției: 2019

Format: 13.0 × 20.0 cm

Număr pagini: 288

Ediția: a IV-a

Traducere: Andreea Rosemarie Lutic

Autor: Maurice J. Elias, Steven E. Tobias, Brian S. Friedlander

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0271-4