Bine ai venit!
|
| |
Ari Pokka - Top Class - Curtea Veche Publishing
-15%

Top Class

Leadershipul și managementul școlar finlandez
38,25 lei 45,00 lei
În Finlanda, nimeni nu este lăsat în urmă: egalitatea în educație și grija față de tineri sunt fundamentale. Lipsesc, în schimb, examenele standardizate și competiția între școli. Astfel, educația finlandeză este o inspirație pe plan european.

Ari Pokka a fost președinte al Confederației Internaționale a Directorilor de Școală, precum și al Asociației Directorilor de Școală din Finlanda, după o lungă carieră în calitate de director de liceu și de creator de politici educaționale naționale și internaționale.

În prezent, lucrează în mai multe țări ca expert în educație și conduce propria companie, Institutul Finlandez de Educație. Locuiește în orașul Jyväskylä, cunoscut drept inima educației finlandeze. 

Ari Pokka are o legătură puternică atât cu sistemul educațional din România, cât și cu profesorii români. A lucrat în diferite școli și orașe, având rol de consilier educațional. Pasionat de ideea ca elevii să-și atingă propriul potențial, Ari Pokka și-a împărtășit experiența esențială în dezvoltarea școlii ca o comunitate de nivel profesional înalt. Mottoul lui este: „Elevii sunt cei mai importanți oameni din școală.“

O piesă fundamentală în bibliografia tuturor oamenilor curajoşi, competenţi şi implicaţi din sistemul educațional românesc.

Doru Căstăian, profesor de liceu

Cartea lui Ari Pokka te duce nu doar într-o lume ideală, ci într-una chiar posibilă, în care educația e baza pe care ne construim societatea și liderii ei sunt oameni care au puterea infinită de a crea viitor. Un instrumentar viu și valoros, provenit din experiență la firul ierbii, comunicat într-un fel care te face să n-o lași din mână până când nu reușești să aduci și tu la clasă modelul propriu de creștere.

Elena Lotrean, profesor și antreprenor

Top Class - Descriere și informații

Școala finlandeză încurajează gândirea critică și constituie un mediu proprice pentru ca tinerii să lege relații sănătoase. Sub semnul evaluărilor PISA, care sunt provocările zilnice ale școlii finlandeze?


Ari Pokka reușește să surprindă aici numeroasele încercări prin care trec directorii de școală și profesorii în misiunea lor de a crește copiii și adolescenții, păstrând o viziune de ansamblu asupra prezentului, dar și a viitorului, cu tot ce înseamnă acesta – bun și rău –, de la multiculturalism, migrație și digitalizare, până la inevitabilele schimbări climatice și sociale.

Anul apariției: 2022

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 360

Traducere: Doru Căstăian

Autor: Ari Pokka

Titlu original: TOP CLASS. Finnish School Leadership and Management

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1114-3