Bine ai venit!
|
| |
Gary Shteyngart - Ebook O super tristă și adevărată poveste de iubire - Curtea Veche Publishing
Digital

Ebook O super tristă și adevărată poveste de iubire

Mai pot oare vechile valori să salveze lumea într-un viitor distopic în care valoarea personală e dictată de consum?

GARY SHTEYNGART, scriitor american, s-a născut în 1972 în Uniunea Sovietică, într-o familie de evrei. Deși a emigrat în Statele Unite în 1979, nu a scăpat de accentul rusesc puternic până la vârsta de 14 ani. Romanele lui, aproape toate satire, au fost traduse în peste 25 de limbi și s-au bucurat de aprecierea criticilor, fiind recompensate cu numeroase premii, printre care Stephen Crane Award for First Fiction, National Jewish Book Award for Fiction și Bollinger Everyman Wodehouse Prize.    

O satiră distopică și spectaculos de inteligentă a unui viitor nu foarte îndepărtat. Complexitatea neobișnuită a acestui roman constă în substratul său de tristețe.

Slate

O satiră ingenioasă a unei Americi în declin: un popor obsedat de prelungirea vieții și de securitatea națională, trădat și trivializat de tehnologie.

L.A. Times

Cel de-al treilea roman al lui Gary Shteyngart este un omagiu adus genului științifico-fantastic, îndeosebi cărții lui George Orwell, 1984, cu un substrat satiric postmodern. În ciuda umorului negru, romanul pune și o întrebare extrem de serioasă: pot limbajul și dragostea să salveze lumea?

Elle

Cu aplecarea măiastră a lui Shteyngart către cuvinte usturătoare și bine alese, este ca și cum Vladimir Nabokov ar fi rescris 1984.

People

în sfârșit, o carte amuzantă despre criza financiară.

The Wall Street Journal

Această întruchipare cyber-apocaliptică a viitoarei Americi se aseamănă ciudat de mult cu prezentul; romanul este o comedie care mai degrabă te înspăimântă decât să te amuze.

Kirkus Reviews

Nu-mi amintesc ultima oară când o carte m-a făcut deopotrivă să râd și să-mi fie frică atât de tare – uneori în decursul aceleiași pagini. Dar ultimul roman al lui Gary Shteyngart, atât de potrivit intitulat O super tristă și adevărată poveste de iubire, reușește o performanță încă și mai rară: aceea de a fi o satiră usturătoare, dar plină de căldură.

St. Petersburg Times

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Ebook O super tristă și adevărată poveste de iubire - Descriere și informații

Leonard (Lenny) Abramov, fiul unor imigranți ruși de clasă mijlocie, are aproape patruzeci de ani, o mentalitate învechită și nu se remarcă prin nimic. El se îndrăgostește de tânăra Eunice Park, o coreeano-americană care se chinuie să-și găsească un drum în viață și să depășească traumele generaționale ale familiei ei tradiționale.

Legătura tristă și ciudată dintre cei doi se desfășoară pe fundalul unei Americi în pragul colapsului economic, unde singurele industrii rămase sunt Creditul, Media și Comerțul cu Amănuntul. Partidul totalitar Bipartit promovează intens consumerismul și încearcă să elimine disidenții politici, în timp ce oamenii cu Valoare Netă Ridicată sunt încurajați să achiziționeze o Extindere a Vieții pe Termen Nelimitat.

Anul apariției: 2023

Format: e-book

Traducere: Maria-Ilaria Dosei

Autor: Gary Shteyngart

Titlu original: Super Sad True Love Story

Format ediție: Digital

ISBN : 978-606-44-1390-1