Bine ai venit!
|
| |
Gerald P. O’Driscoll, Jr., Mario J. Rizzo - Economia timpului și a ignoranței - Curtea Veche Publishing
-25%
Hardcover

Economia timpului și a ignoranței

111,83 lei 149,10 lei
O serie de teme de cercetare a căror dezvoltare ar beneficia în mod special de pe urma aplicării consistente a economiei subiectiviste, în siajul intelectual al lui Ludwig von Mises și al discipolilor săi.

Gerald Patrick O’Driscoll, Jr. este un economist american născut în 1947. Influențat de opera lui Friedrich Hayek, și-a susținut teza de doctorat cu titlul Contribuțiile lui Hayek la dezvoltarea teoriei economice la Universitatea din California. Gerald O’Driscoll și-a început cariera ca asistent universitar la Universitatea din Iowa. A fost considerat, într-o etapă a vieții sale, un subiectivist radical, deoarece, alături de Mario J. Rizzo, a scris o carte despre timpul subiectiv, inspirată de filosoful francez Henri Bergson.

Mario J. Rizzo, născut în 1948, este profesor asociat de economie și director adjunct al programului „Școala Austriacă de Economie“ de la Universitatea din New York. A făcut studii la Universitatea Fordham, iar doctoratul l-a susținut la Universitatea din Chicago (1977). Este cercetător la Cato Institute și, de peste patruzeci de ani, membru activ al Institute for Humane Studies. Principalele sale domenii de interes sunt analiza economică a dreptului, timpul, etica și Școala Austriacă de Economie.

O carte filosofică de economie.

Prof. univ. dr. Vasile Ișan

Nu pretindem că lucrarea noastră este altceva decât un mic început, dar suntem convinși că este un pas ce trebuia făcut pentru a intra într-o lume a descoperirilor, care ar putea fi a noastră. [...] Am considera că am scris o carte de succes dacă cititorii vor începe să adauge propriile lor contribuţii programului nostru de cercetare.

Gerald P. O’Driscoll, Jr., Mario J. Rizzo

Economia timpului și a ignoranței - Descriere și informații


Economia timpului și a ignoranței nu este o carte de microeconomie, de macroeconomie, de economie aplicată sau de doctrine economice. Cuprinde câte ceva din toate aceste domenii, dar nu este eclectică, fiindcă oferă un cadru conceptual și analitic riguros, coerent și relevant pentru studiul realităților economice.


Autorii probează relevanța economiei subiectiviste în explicarea clară a unor categorii din economia reală, aflate în stare de incoerență și de controverse nesoluționate în paradigma dominantă. Probabil, ar fi potrivit să o numim o carte filosofică de economie. Oricum, Karen Vaughn, în lucrarea despre migrarea tradiției Școlii Austriece de Economie în Statele Unite, despre revitalizarea și înflorirea acesteia într‑un «sol intelectual fertil», scria că «nu mai poate fi concepută economia austriacă fără economia timpului și a ignoranței».“


Prof. univ. dr. Vasile Ișan

Anul apariției: 2021

Format: 15.5 x 23 cm

Număr pagini: 272

Copertă: cartonată

Traducere: Gabriel Mursa

Autor: Gerald P. O’Driscoll, Jr., Mario J. Rizzo

Titlu original: The Economics of Time and Ignorance

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-0878-5