Bine ai venit!
|
| |
Richard Cantillon - Eseu asupra naturii comerțului în general - Curtea Veche Publishing
-25%
Hardcover

Eseu asupra naturii comerțului în general

59,85 lei 79,80 lei
Lucrarea cu cea mai mare influență asupra începutului economiei, care a oferit primul studiu coerent noii științe – Cantillon este primul economist care înțelege cu claritate mecanismul prin care creșterea cantității de monedă conduce la crize economice.

RICHARD CANTILLON (aprox. 1680/1690–1734) a fost un economist irlandez, născut într-o familie nobiliară cu origini franceze, stabilită în Ballyronan, parohia Ballyheigue, din sud-vestul Irlandei. Se implică la o vârstă fragedă în afaceri financiar-bancare, precum și în activități de comerț exterior. Inteligența și munca asiduă îl fac să devină multimilionar în doar câțiva ani, ceea ce i-a permis să călătorească în toată Europa și să strângă tot felul de date legate de experiența economică a diferitelor țări de pe continent. Se implică în așa-zisa „Mississippi Bubble“ orchestrată de John Law, în Franța, în urma căreia se alege cu grave acuzații din partea foștilor parteneri de afaceri. Încercând să se apere în procesele care i-au fost intentate, scrie o carte de referință pentru știința economică, intitulată Eseu asupra naturii comerțului în general, publicată la aproximativ două decenii de la moartea sa. Stanley Jevons consideră această lucrare „leagănul științei economice“.

Gabriel Mursa

Publicarea cărții Eseu asupra naturii comerțului în general reprezintă, în primul rând, un soi de recurs în anulare împotriva unei sentințe nedrepte care a aruncat în uitare și nepăsare viața unui personaj ieșit din comun, singura lui carte, altfel admirabilă, și ideile sale extraordinare.

Gabriel Mursa

Dacă prezenta ediţie va îndemna mai mulţi economiști la această lectură, nu am nicio îndoială că vor simţi că a meritat cu prisosinţă.

Friedrich Hayek

Eseu asupra naturii comerțului în general - Descriere și informații

Este vorba despre o lucrare care a exercitat cea mai mare influenţă asupra stadiilor incipiente ale unei știinţe, pentru a dispărea apoi complet din vedere vreme de aproape un secol, astfel că redescoperirea sa pur întâmplătoare ţine de natura unei revelaţii... Redescoperitorul său, W. Stanley Jevons, nu exagera cu nimic proclamând-o „leagănul economiei“, o știinţă ce și-ar putea deci sărbători acum bicentenarul nașterii ca disciplină independentă... Atracţia exercitată de această carte asupra teoreticienilor rezidă însă aproape în întregime în meritele sale inerente, și nu în rolul pe care l-a jucat în istoria economiei.


Friedrich Hayek

Anul apariției: 2020

Format: 15,5 x 23 cm

Număr pagini: 156

Copertă: Cartonată

Traducere: Gabriel Mursa

Autor: Richard Cantillon

Titlu original: Essay on the Nature of Trade in General

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-0740-5