Bine ai venit!
|
| |
Florence Noiville - Ebook Milan Kundera - Curtea Veche Publishing
Digital

Ebook Milan Kundera

Scrisul, ce idee!
O biografie a lui Kundera, de la o autoare care i-a fost prietenă în ultimii ani de viață, care adună laolaltă, ca într-un mozaic, fragmente din viața și opera marelui scriitor, într-o călătorie pasionantă.

FLORENCE NOIVILLE, a absolvit L'École des hautes études commerciales (HEC) și Institutul de Științe Politice din Paris, dar a renunțat la cariera în economie pentru scris. După o scurtă perioadă la Bayard Presse, în 1994 devine jurnalistă la Le Monde. În prezent, este redactor-șef adjunct la suplimentul Le Monde des livres. În ultimii zece ani, a fost interesată de literatura pentru copii, căreia îi dedică o rubrică regulată. Scriind pentru tineri și pentru cei trei copii ai săi, a publicat mai multe cărți la diverse edituri. Florence Noiville este, de asemenea, autoarea unei biografii a laureatului american al Premiului Nobel pentru Literatură, Isaac Bashevis Singer, pentru care a primit, în 2004, „Prix du récit biographique“.   

O carte delicată și subtilă, unde fiecare pagină este de savurat în parte.

Radio France Culture

Acest eseu luminos și prietenos, care salută melancolia euforică a scriitorului dispărut, te face să dorești să-i recitești toată opera. Ceea ce oferă Florence Noiville este „o plimbare literară“, alimentată de o cunoaștere profundă atât a operei, cât și a omului.

Le temps

Cu o deosebită artă a subtilității, ușor ironică, pe care nu ar disprețui-o nici maestrul ei, Florence Noiville povestește amintirile cu Milan. Și cu Vera. În vremurile noastre, când nu mai ai loc de egouri exaltate, de valori umflate, de nulități deghizate în capodopere, primul lucru ce-ți trece prin minte citind portretul realizat este: cât de mult, vai, ne lipsește Kundera!

Le Nouvel Observateur

Un eseu care încearcă să dezvăluie adevărul despre Kundera. Pasionant.

Elle

Cartea de față este un joc constant de ecouri, care scoate la iveală cele o mie de fațete ale unei vieți extraordinare pe care puțini oameni o cunosc și cu care Kundera și-a hrănit întreaga operă. Ceea ce am încercat să realizez nu este o biografie convențională (pe care Milan ar fi disprețuit-o). Ci una care arată mai degrabă ca o haină de arlechin, cu bucăți de material de toate culorile, cusute laolaltă.

Florence Noiville

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Ebook Milan Kundera - Descriere și informații

O veche prietenie îi leagă pe Florence Noiville și pe soțul ei de Milan Kundera și de Vera, soția lui. Prinse din zbor ca amintirile ce rămân în urma unor senzații, scenele de complicitate spirituală – prânzuri la Le Touquet, vizite în apartamentul lor, întâlniri la cafenea, „insuportabila nostalgie a unei sporovăieli într-un han“ – conturează cu sensibilitate și tandrețe opera (trăită) și viața (literaturizată) a lui Milan Kundera. Nicio altă operă nu a spus atât de multe despre autorul ei.

Fragmente de texte și de conversații, amintiri, un jurnal de călătorie în Boemia și numeroase fotografii sunt reunite aici cu un singur scop: acela de a te face să dorești să-l (re)descoperi pe unul dintre cei mai mari artiști ai secolului al  XX-lea. Un maestru al ironiei și deziluziei, care nu a încetat niciodată să ne arate glumele cu care ne hrănim visurile și minciunile.

Anul apariției: 2024

Format: e-book

Traducere: Florica Ciodaru-Courriol

Autor: Florence Noiville

Titlu original: Milan Kundera. Écrire, quelle drôle d'idée!

Format ediție: Digital

ISBN : 978-606-44-1648-3